Diétás gesztenyegolyó recept sütés nélkül!
Cukormentes gesztenyegolyó szénhidrátcsökkentett darált keksszel, natúr gesztenyepüréből, édesítőszerrel.
Pár egyszerű hozzávalóból gyorsan és egyszerűen összeállítható, elronthatatlan, sütés nélküli diétás sütemény recept.
Diétás gesztenyegolyó recept
Hozzávalók (32 db golyóhoz):
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 25 dkg Dia Wellness vaníliás kekszmorzsa
- 3 ek. (24 g) rumaroma
- 15 dkg Dia Wellness PaleOK porcukorhelyettesítő
A cukormentes csoki bevonathoz:
- 10 dkg Dia Wellness kakaós nassoló (cukormentes écsoki)
- 2 dkg (2 ek) kókuszolaj
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése:
- A geztenyemasszát összegyúrjuk a cukormentes darált keksszel, a porcukor helyettesítővel és a rumaromával.
- Az így kapott masszából diónyi golyókat formázunk.
- A cukormentes étcsokoládét a kókuszolajjal együtt vízfürdő felett felolvasztjuk.
- A gesztenyegolyókat egy villára helyezzük és 3/4 részig az olvasztott csokiba mártjuk, majd egy sütőpapírral lefedett tálcára sorakoztatjuk.
- Hűvös helyen hagyjuk a csoki bevonatot megdermedni.
- Hűtőben 3-4 napig eláll.
- Diétás gesztenyés szaloncukornak is elkészíthető.
100 g diétás gesztenyegolyó átlagos tápértéke:
- 141 kcal
- 29 g szénhidrát
- 6 g fehérje
- 18 g zsír
1 db diétás gesztenyegolyó átlagos tápértéke:
- 35 kcal
- 7 g szénhidrát
- 1 g fehérje
- 5 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Még több diétás gesztenyés édesség receptet találsz ITT >>> Diétás Gesztenyés Sütik
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!