Protein jégkrém házilag, alacsony kalória és magas fehérjetartalommal, hozzáadott cukor nélkül!
Egyszerűen elkészíthető, fehérjedús pálcikás csokis jégkrém ötlet a forró nyári napokra vagy csak úgy.
Protein jégkrém recept:
Protein jégkrém hozzávalók (5 db):
- 1 banán
- 60 g skyr
- 1 ek. (10 g) MyProtein mogyoróvaj por (41 % kedvezmény a SALATAGYAR kuponkóddal itt: MyProtein Mogyoróvaj )
- 1 adag (30 g) MyProtein Impact Casein csokis fehérjepor (41 % kedvezmény a SALATAGYAR kuponkóddal itt: Casein Fehérjepor)
- 1 ek. (10 g) MyProtein csokis Flavpowders ízesítőpor (41 % kedvezmény a SALATAGYAR kuponkóddal itt: Flavpodwers )
- 100 ml zabtej (lehet sima tehéntej is)
- 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé és apróra tört natúr földimogyoró a bevonathoz (mogyoró elhagyható)
Elkészítése:
- Turmixoljuk simára a banánt, a mogyoróvaj port, a fehérjeport és a Flavpowders ízesítőt a skyrrel és a tejjel (szép sima folyadékot kell kapnunk).
- Öntsük a keveréket jégkrémformákba és tegyük a fagyasztóba 3-4 órára.
- Ha megfagyott, vegyük ki a formából.
- Olvasszuk fel az étcsokoládét, majd öntsük magas falú pohárba és egyenként forgassuk meg benne a jégkrémeket.
- A csokival bevont jégkrémeket helyezzük az apróra tört mogyoróval megszórt sütőpapírra és tegyük vissza a hűtőbe annyi időre, amíg a bevonat megszilárdul rajta.
1 db protein jégkrém átlagos tápértéke (5 db esetén):
- 189 kcal
- 15 g ch
- 10 g fehérje
- 9 g zsír
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!