Zablepény recept, amit nevezhetünk zabpelyhes omlettnek, zabos lepénynek is. Bárhogy is nevezzük, ez egy nagyon egyszerű, laktató, meleg diétás reggeli, ami szinte mindenkinek ízlik!
A zabpelyhes reggelikről először mindenkinek a zabkása jut eszünkbe, de nem mindenki szereti ám édessel indítani a napot! Egy idő után viszont unalmassá válik, ha a sós reggeliket szereted és minden reggel szendviccsel és tükörtojással indítod a napot!
Szóval ha valami változatosságra vágysz, készítsd el ezt a zablepény receptet! 10 perc az egész és nem fogsz csalódni benne!
Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Zablepény recept
Hozzávalók a zablepényhez:
- 2,5 dkg zabpehely (lisztérzékenyeknek gluténmentes zabpehely – IDE KATTINTVA Neked is jár rá 20-40 % kedvezmény!)
- 1 tojás
- 0,25 dl víz
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál himalája só
- 1 evőkanálnyi kókuszolaj a sütéshez
- töltelékként sonka, sajt (tejérzékenyeknek növényi sajt vagy el is hagyható)!, zöldségek (ízlés szerint más is lehet pl. tonhal konzerv)
*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!
Zablepény elkészítése:
- A zabpelyhet, a sót és a szódabikarbónát tányérba tesszük.
- Felütjük a tojásokat és felverjük a fél deci vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.
3. Egy serpenyőben megolvasztunk és felforrósítunk egy evőkanálnyi kókuszzsírt és ráöntjük a zabos masszát, majd egy kanállal egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben.
4. 3-4 percig közepes lángon sütjük (addig, amíg egy késsel alá tudunk nyúlni és már nem reped el a közepe).
majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk (pont úgy, mint egy palacsintát, csak ez vastagabb tészta).
5. Amíg sül a zablepény másik oldala, az egyik felére elkezdjük rápakolni a tölteléket: alulra a sajtszeleteket, hogy a melegtől meg tudjon olvadni. Arra a sonkát és a zöldségeket:
6. Majd a töltelék nélküli részt ráhajtjuk a töltelékes felére:
7. A palacsintás késsel vagy lapátkanállal alányúlunk és kiemeljük arra a tányérra, amelyikről enni fogjuk!
100 g zablepény (a teljes adag) átlagos tápértéke:
- 168 kcal,
- 17 g szénhidrát,
- 10 g fehérje,
- 6 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Akik már elkészítették ezt a diétás reggeli receptet:



2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!