Zablepény recept, amit minden diétázónak ismernie kell!

Zablepény recept, amit nevezhetünk zabpelyhes omlettnek, zabos lepénynek is. Bárhogy is nevezzük, ez egy nagyon egyszerű, laktató, meleg diétás reggeli, ami szinte mindenkinek ízlik!

A zabpelyhes reggelikről először mindenkinek a zabkása jut eszünkbe, de nem mindenki szereti ám édessel indítani a napot! Egy idő után viszont unalmassá válik, ha a sós reggeliket szereted és minden reggel szendviccsel és tükörtojással indítod a napot!

Szóval ha valami változatosságra vágysz, készítsd el ezt a zablepény receptet! 10 perc az egész és nem fogsz csalódni benne!

Zablepény recept diétás reggelire a sós zabpelyhes receptek kedvelőinek

Zablepény recept

Hozzávalók a zablepényhez:

  • 5 dkg zabpehely (lisztérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 2 tojás
  • 0,5 dl víz
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál himalája só
  • 1 evőkanálnyi kókuszolaj a sütéshez
  • töltelékként sonka, sajt (tejérzékenyeknek növényi sajt vagy el is hagyható)!, zöldségek (ízlés szerint más is lehet pl. tonhal konzerv)

Zablepény elkészítése:

  1. A zabpelyhet, a sót és a szódabikarbónát tányérba tesszük.
  2. Felütjük a tojásokat és felverjük a fél deci vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

3. Egy serpenyőben megolvasztunk és felforrósítunk egy evőkanálnyi kókuszzsírt és ráöntjük a zabos masszát, majd egy kanállal egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben.

4. 3-4 percig közepes lángon sütjük (addig, amíg egy késsel alá tudunk nyúlni és már nem reped el a közepe).

majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk (pont úgy, mint egy palacsintát, csak ez vastagabb tészta).

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

 

5. Amíg sül a zablepény másik oldala, az egyik felére elkezdjük rápakolni a tölteléket: alulra a sajtszeleteket, hogy a melegtől meg tudjon olvadni. Arra a sonkát és a zöldségeket:

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

6. Majd a töltelék nélküli részt ráhajtjuk a töltelékes felére:

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

7. A palacsintás késsel vagy lapátkanállal alányúlunk és kiemeljük arra a tányérra, amelyikről enni fogjuk!

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

Reya Tippje: Nem szükséges hozzá kenyér vagy más péksütemény, mert a zablepényben lévő zab kellő mennyiségű szénhidrát ahhoz, hogy 3-4 órán keresztül ne éhezz meg!

Kalória és szénhidráttartalma:

A teljes adag

  • 412 kcal
  • 35 g szénhidrátot
  • 21 g fehérjét és
  • 22,5 g zsírt tartalmaz.

100 g zablepény

  • 179 kcal
  • 15 g szénhidrátot
  • 9 g fehérjét és
  • 9,8 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

 Akik már elkészítették ezt a diétás reggeli receptet:

Zablepény recept
Csordás Krisztina fotója
Zablepény recept
Seresné Krisztián Anett fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?