Zablepény recept, amit minden diétázónak ismernie kell!

Print Friendly, PDF & Email

Zablepény recept, amit nevezhetünk zabpelyhes omlettnek, zabos lepénynek is. Bárhogy is nevezzük, ez egy nagyon egyszerű, laktató, meleg diétás reggeli, ami szinte mindenkinek ízlik!

A zabpelyhes reggelikről először mindenkinek a zabkása jut eszünkbe, de nem mindenki szereti ám édessel indítani a napot! Egy idő után viszont unalmassá válik, ha a sós reggeliket szereted és minden reggel szendviccsel és tükörtojással indítod a napot!

Szóval ha valami változatosságra vágysz, készítsd el ezt a zablepény receptet! 10 perc az egész és nem fogsz csalódni benne!

Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Zablepény recept diétás reggelire a sós zabpelyhes receptek kedvelőinek

Zablepény recept

Hozzávalók a zablepényhez:

  • 2,5 dkg zabpehely (lisztérzékenyeknek gluténmentes zabpehely – IDE KATTINTVA Neked is jár rá 20-40 % kedvezmény!)
  • 1 tojás
  • 0,25 dl víz
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál himalája só
  • 1 evőkanálnyi kókuszolaj a sütéshez
  • töltelékként sonka, sajt (tejérzékenyeknek növényi sajt vagy el is hagyható)!, zöldségek (ízlés szerint más is lehet pl. tonhal konzerv)

*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!

Zablepény elkészítése:

  1. A zabpelyhet, a sót és a szódabikarbónát tányérba tesszük.
  2. Felütjük a tojásokat és felverjük a fél deci vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

3. Egy serpenyőben megolvasztunk és felforrósítunk egy evőkanálnyi kókuszzsírt és ráöntjük a zabos masszát, majd egy kanállal egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben.

4. 3-4 percig közepes lángon sütjük (addig, amíg egy késsel alá tudunk nyúlni és már nem reped el a közepe).

majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk (pont úgy, mint egy palacsintát, csak ez vastagabb tészta).

Zablepény recept, zabpelyhes omlett, zabos lepény, diétás reggeli, zabpelyhes reggeli recept

 

5. Amíg sül a zablepény másik oldala, az egyik felére elkezdjük rápakolni a tölteléket: alulra a sajtszeleteket, hogy a melegtől meg tudjon olvadni. Arra a sonkát és a zöldségeket:

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

6. Majd a töltelék nélküli részt ráhajtjuk a töltelékes felére:

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

7. A palacsintás késsel vagy lapátkanállal alányúlunk és kiemeljük arra a tányérra, amelyikről enni fogjuk!

Zablepény recept, zabos lepény, zabpelyhes omlett, diétás reggeli

100 g zablepény (a teljes adag) átlagos tápértéke:

  • 168 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 10 g fehérje,
  • 6 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

 Akik már elkészítették ezt a diétás reggeli receptet:

Zablepény recept
Seresné Krisztián Anett fotója
zablepeény recept
Vati Bernadett fotója

Vélemény, hozzászólás?