Zabgaluska recept, vagyis grízgaluska zabkorpából.
Tökéletes diétás levesbetét zöldséglevesbe, húslevesbe.
Nem fő szét és nem marad kemény a belseje.
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Zabgaluska recept
Zabgaluska hozzávalók (kb. 10 db, mérettől függően)
- 1 tojás
- 5 dkg zabkorpa
- 1 csipet himalája só
- víz a főzéshez
Zabgaluska készítése:
- A tojást megsózzuk, majd villával felverjük.
- A felvert tojáshoz hozzáadjuk a zabkorpát és 1 órát állni hagyjuk.
- Attól függően, hogy mekkora zabgaluskákat szeretnénk, evőkanállal vagy teáskanállal kiszaggatjuk.
- Ha evőkanállal szaggatjuk, 1/3 evőkanállal kiveszünk a zabkorpás masszából és egy másik evőkanállal megformázzuk. Ilyenkor 10 db zabgaluskánk lesz.
- Egy lábasban vizet forralunk, amit egy nagy csipet sóval ízesítünk.
- A zabgaluskákat a forrásban lévő sós vízben vagy zöldséglevesben 20-25 perc alatt kifőzzük.
- Frissen, melegen tálaljuk.
Még több diétás leves receptet itt találsz >>> Diétás Levesek
Diétás levesbetét ötletek ITT!
100 g (a teljes mennyiség) zabgaluska) tápértéke:
- 242 kcal,
- 29,5 g szénhidrát,
- 19 g fehérje,
- 8 g zsír.
1 db zabgaluska tápértéke (10 db egyforma súlyú esetén):
- 24,2 kcal,
- 2,95 g szénhidrát,
- 1,9 g fehérje,
- 0,8 g zsír
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!