Teljes kiőrlésű zsemle (szódabikarbónás, kelesztés nélkül)

Teljes kiőrlésű zsemle élesztő nélkül és kelesztés nélkül!

Ezt a diétás zsemlét szeretni fogod, ugyanis csak összegyúrod, megformázod és már sütheted is!

Nem, keleszteni sem kell, annál is inkább, mert ez egy élesztő nélkül készült, szódabikarbónás zsemle recept!

Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Még több teljes kiőrlésű péksütemény reggelire >>> Teljes kiőrlésű pékáru receptek

Teljes kiőrlésű zsemle (kelesztés nélkül, élesztőmentes)
Teljes kiőrlésű zsemle (kelesztés nélkül, élesztőmentes)

Teljes kiőrlésű zsemle recept

Hozzávalók 8 db zsemléhez:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
  • 10 dkg búzasikér + a szóráshoz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 kávéskanál (10 g) étkezési szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál (5 g) himalája só
  • 2,5 dl natúr görög joghurt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tojás a kenéshez
  • magok a tetejére

Elkészítése:

  1. A szódabikarbónát egy kis tálkába tesszük, hozzákeverjük az almaecetet és elpezsegtetjük.
  2. A lisztet, a búzasikért és a sót tálba tesszük.
  3. A lisztes keverékhez adjuk az elpezsgett szódabikarbónát, a joghurtot/tejfölt és a vízzel összedolgozzuk.
  4. Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit nem szabad túl sokáig gyúrni, mert a zsemlék kemények lesznek!
  5. A tésztát búzasikérrel megszórt gyúrótáblára öntjük és 8 egyforma részre vágjuk.
  6. Formázzunk korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe mindegyiket.
  7. Egy tojást verjünk fel és kenjük meg a zsemlék tetejét, majd szórjuk meg a magokkal.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

100 gramm teljes kiőrlésű zsemle átlagos tápértéke:

  • 188 kcal,
  • 23 g szénhidrát,
  • 16 g fehérje,
  • 2 g zsír.

1 db teljes kiőrlésű zsemle átlagos tápértéke:

  • 163 kcal,
  • 20 g szénhidrát,
  • 14 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Még több hasonló diétás zsemle receptért kattints! >>> Diétás Zsemle Recept

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

teljes kiőrlésű zsemle
Tabányi Katalin fotója

Vélemény, hozzászólás?