Teljes kiőrlésű zsemle élesztő nélkül és kelesztés nélkül!
Ezt a diétás zsemlét szeretni fogod, ugyanis csak összegyúrod, megformázod és már sütheted is!
Nem, keleszteni sem kell, annál is inkább, mert ez egy élesztő nélkül készült, szódabikarbónás zsemle recept!
Mivel semmilyen különleges vagy extra drága hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Még több teljes kiőrlésű péksütemény reggelire >>> Teljes kiőrlésű pékáru receptek

Teljes kiőrlésű zsemle recept
Hozzávalók 8 db zsemléhez:
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg búzasikér + a szóráshoz
- 2 evőkanál almaecet
- 2 kávéskanál (10 g) étkezési szódabikarbóna
- 1 kávéskanál (5 g) himalája só
- 2,5 dl natúr görög joghurt (IR és cukorbeteg diétában 20 %-os tejföl)
- 1,5 dl víz
- 1 tojás a kenéshez
- magok a tetejére
Elkészítése:
- A szódabikarbónát egy kis tálkába tesszük, hozzákeverjük az almaecetet és elpezsegtetjük.
- A lisztet, a búzasikért és a sót tálba tesszük.
- A lisztes keverékhez adjuk az elpezsgett szódabikarbónát, a joghurtot/tejfölt és a vízzel összedolgozzuk.
- Ragacsos tésztát fogunk kapni, amit nem szabad túl sokáig gyúrni, mert a zsemlék kemények lesznek!
- A tésztát búzasikérrel megszórt gyúrótáblára öntjük és 8 egyforma részre vágjuk.
- Formázzunk korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe mindegyiket.
- Egy tojást verjünk fel és kenjük meg a zsemlék tetejét, majd szórjuk meg a magokkal.
- 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Kalória és szénhidráttartalma:
- 100 gramm teljes kiőrlésű zsemle natúr görög joghurttal 216 kcal és 26,2 gramm szénhidrátot tartalmaz!
- 100 gramm teljes kiőrlésű zsemle 20 %-os tejföllel 240 kcal és 25,6 gramm szénhidrátot tartalmaz!
+1 Reya Tipp: ha 8 nagy helyett 10-12 kisebb zsemlét formázol, csökkentheted az egy darabra jutó szénhidráttartalmat!
Még több hasonló diétás zsemle receptért kattints! >>> Diétás Zsemle Recept
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:




2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!