Tejbezab – avagy hamis tejberizs szeletelt zabból)

Print Friendly, PDF & Email

Tejbezab avagy így készül  a hamis diétás tejberizs szeletelt zabból 🙂

Időnként szeretek új alapanyagokat kipróbálni, hogy ne legyenek unalmasak a megszokott életmódváltó ételeim, így most először próbáltam ki a „tejberizst” zabból készíteni.

Semmivel sem bonyolultabb, vagy időigényesebb, mint egy tejberizs elkészítése és legalább annyira finom, ha nem finomabb!

Főleg, hogy most még meg is bolondítottam egy kevés vajjal, igy sokkal finomabb, és krémesebb lett!

Tökéletesen beilleszthető életmódváltóként diétás reggelire, desszertként, vagy edzés előtt, lassan felszívódó szénhidráttartalma gondoskodik arról, hogy hosszú órákig ne is gondolj az evésre!

Cukormentes, diétás tejbezab tejberizs helyett szeletelt zabból

Diétás tejbezab recept

Tejbezab hozzávalók (2 adaghoz):

  • 10 dkg Avena GoFit szeletelt zab
  • 0,5 liter 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
  • 8 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor helyettesítő
  • egy csipet só
  • bogyós gyümölcsök (eper, áfonya, málna…stb.) ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az Avena GoFit szeletelt zabot, az édesítőszert, a sót és a vanília aromát.
  2. Gyakori kevergetés mellett 20-25 perc alatt puhára, sűrűre főzzük.
  3. Ha megpuhultak a zabszemek, belekeverjük a forró tejbezabba a vajat, hogy krémesebb legyen.
  4. Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk.

Cukormentes, diétás tejbezab tejberizs helyett szeletelt zabból

100 g tejbezab átlagos tápértéke:

  • 116 kcal,
  • 12 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 5 g zsír.

Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

(Szponzorált tartalom a GOF Hungary Kft. támogatásával)

Vélemény, hozzászólás?