Diétás grízpuding recept
Diétás grízpuding hozzávalók:
- 3 dl 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
- 4 dkg Avena GoFit zabpehely dara
- 3 dkg négyszeres erejű édesítőszer
- 2 db tojás
- 1 evőkanál vanília aroma
- fél bio citrom reszelt héja
A gyümölcs öntet hozzávalói:
- 15 dkg bogyós gyümölcs
- 2 dkg négyszeres erejű édesítőszer
- 1 dl víz
- 10 g zselatin fix
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
- A sárgáját a vanília aromával, az édesítőszerrel és kb. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is.
- Folyamatos kevergetés mellett kezdjük el melegíteni a tojásos, édesítős tejet és amikor langyos, keverjük hozzá az Avena GoFit zabpehely darát, majd további kevergetés mellett főzzük sűrűre.
- Ha besűrűsödött, húzzuk le a tűzről a grízpuding alapot, majd gyors mozdulatokkal forgassuk bele a tojáshabot.
- Adagoljuk ki a diétás grízpudingot desszertes poharakba, majd kihűlés után a gyümölcs öntettel tálaljuk.
- Öntet elkészítése: a gyümölcsöket a vízzel és az édesítőszerrel felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és csomómentesen elkeverjük benne a zselatin fixet.
- Hagyjuk az öntetet teljesen kihűlni és grízpuding tetejére kanalazzuk.
100 g diétás grízpuding átlagos tápértéke:
- 92 kcal
- 8 g ch
- 6 g fehérje
- 4 g zsír
Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Még több diétás recept szeletelt zabból ITT >>> Szeletelt Zab Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!