Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle házilag, Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett lisztből.

Házi hamburger húspogácsával és sok sok friss zöldséggel, cukormentes mustárral és ketchuppal a legfinomabb.

Sült krumpli helyettesítőt (sült édesburgonyát, sült zellert…stb.) nem eszünk mellé, mert így is épp elég laktató és kellő mennyiségű kalória és szénhidrát van benne.

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle recept

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle hozzávalók (8 db):

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt+2 dkg a szóráshoz
  • 3,5 dl 1,5 %-os langyos tej (vagy növényi tej)
  • 4 evőkanál (4 dkg) folyékony kókuszolaj
  • 20 dkg langyos natúr görög joghurt
  • 1 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • egy teáskanál (5 g) himalája só
  • 1 db szobahőmérsékletű tojás + 1 a kenéshez
  • szezámmag a tetejére (elhagyható)
  • a tálaláshoz házi hamburger húspogácsa, friss zöldségek (uborka, paradicsom, hagyma), Dia Wellness cukormentes ketchup, cukormentes mustár

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle készítése:

  1. A hozzávalókból a szóráshoz használt szezámmag és a kenéshez félretett tojás kivételével robotgéppel sima felületű, a tál falától elváló diétás kelt tésztát dagasztunk.
  2. Egy tiszta konyharuhával vagy folpackkal befedjük a tálat, majd meleg (nem forró, tehát nem a sütőben!) helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt gyúrótáblára borítjuk és 8 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
  4. A feldarabolt tésztákból egyenként gombócokat gömbölyítünk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk és a tepsiben a tenyerünkkel lelapítunk.
  5. Ügyeljünk arra, hogy a lelapított zsemlék között maradjon kb. 3-4 cm hely, hogy ne süljenek össze. (Így nekem egy gáztepsibe 6 db fért el, 2 db-ot külön sütöttem.)
  6. A tepsibe sorakoztatott lelapított hamburger zsemléket egy konyharuhával letakarjuk, majd további fél óráig pihentetjük.
  7. Ez alatt a fél óra alatt újra megkelnek a zsemlék.
  8. Ha letelt a fél óra, felvert tojással lekenjük a zsemléket és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket (lehet másféle kedvenc mag, pl. chia mag, lenmag…stb. is).
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  10. Házi hamburger húspogácsával, friss zöldségekkel, cukormentes ketchuppal, cukormentes mustárral tálaljuk.

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle házi hamburger húspogácsával100 g szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle átlagos tápértéke (húspogácsa, zöldségek, mustár és ketchup nélkül):

  • 220 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 9 g zsír.

1 db szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle átlagos tápértéke (húspogácsa, zöldségek, mustár és ketchup nélkül):

  • 332 kcal,
  • 25 g szénhidrát,
  • 20 g fehérje,
  • 14 g zsír.

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Még több cukormentes, fehér liszt hozzáadása nélkül készült péksüti receptet találsz reggelire ITT >>> Diétás Péksütemény Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Ez a diétás receptem itt is megjelent: Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle házilag

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Akik már kipróbálták ezt a diétás hamburger zsemle receptet:

Szénhidrátcsökkentett hamburger zsemle recept
“Darált csirkemellből húspogikat sütöttem hozzá + salátalevél, ubi, paradicsom, lilahagyma, light trappista sajt, ketchup, mustár.” – Ferenczné Andi fotója
Diétás hamburger zsemle recept szénhidrátcsökkentett lisztből
Baranyai-Hajdú Ramóna fotója
 

Vélemény, hozzászólás?