Grillezett hal fűszeres mustáros pácban.
Gyakran szoktam készíteni, szuper alternatíva a már unalmassá vált diétás rántott hal helyett.
A panírozást és a bő olajban sütést meg is spórolhatod, ha ezzel a fűszeres mustárral egyszerűen csak bekened a halszeleteket és bedobod a grill alá!
Hamar elkészül és nemcsak új íz kerül így az étlapra, hanem sokkal könnyebb, fehérjedúsabb, kalóriaszegényebb fogás is, ami nagyon jól passzol az életmódváltásba is!
Mustáros grillezett hal recept
Hozzávalók (2 adag):
- 2 szelet (25 dkg) tengeri halfilé (pangasius, hekk, tőkehal…stb.)
- 5 dkg cukormentes mustár
- őrölt bors, kevés só
- szárított kapor (elhagyható)
- kevés olívaolaj
- 1 db citrom karikára vágva (elhagyható)
Elkészítése:
- A mustárt összekeverjük a sóval, borssal és a kaporral.
- Ezzel a fűszeres mustárral bekenjük a halfilék mindkét oldalát.
- A mustárral bekent halszeleteket olívaolajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük.
- A citromkarikákat a szeletek tetejére tesszük.
- 220 fokon, grill fokozaton 20-25 perc alatt megsütjük.
- Airfryerben is elkészíthető!
100 g mustáros grillezett hal átlagos tápértéke:
- 80 kcal,
- 2 g szénhidrát,
- 14 g fehérje,
- 2 g zsír.
Még több diétás halételt találsz ITT >>> Diétás Hal Receptek
Még több fehérjedús, diétás ebéd ötlet ITT >>> Diétás Ebéd Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!