Sütőben sült mustáros grillezett hal

Print Friendly, PDF & Email

Grillezett hal fűszeres mustáros pácban.

Gyakran szoktam készíteni, szuper alternatíva a már unalmassá vált diétás rántott hal helyett.

A panírozást és a bő olajban sütést meg is spórolhatod, ha ezzel a fűszeres mustárral egyszerűen csak bekened a halszeleteket és bedobod a grill alá!

Hamar elkészül és nemcsak új íz kerül így az étlapra, hanem sokkal könnyebb, fehérjedúsabb, kalóriaszegényebb fogás is, ami nagyon jól passzol az életmódváltásba is!

Mustáros grillezett hal recept

Mustáros grillezett hal recept

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 szelet (25 dkg) tengeri halfilé (pangasius, hekk, tőkehal…stb.)
  • 5 dkg cukormentes mustár
  • őrölt bors, kevés só
  • szárított kapor (elhagyható)
  • kevés olívaolaj
  • 1 db citrom karikára vágva (elhagyható)

Elkészítése:

  1. A mustárt összekeverjük a sóval, borssal és a kaporral.
  2. Ezzel a fűszeres mustárral bekenjük a halfilék mindkét oldalát.
  3. A mustárral bekent halszeleteket olívaolajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük.
  4. A citromkarikákat a szeletek tetejére tesszük.
  5. 220 fokon, grill fokozaton 20-25 perc alatt megsütjük.
  6. Airfryerben is elkészíthető!

Mustáros grillezett hal recept diétás ebédre

100 g mustáros grillezett hal átlagos tápértéke:

  • 80 kcal,
  • 2 g szénhidrát,
  • 14 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Még több diétás halételt találsz ITT >>> Diétás Hal Receptek

Még több fehérjedús, diétás ebéd ötlet ITT >>> Diétás Ebéd Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?