Puffasztott rizses süti sütés nélkül, diétás islernek álcázva, sütés nélkül!
Pár perc alatt összedobható, egyszerű diétás nasi, amihez csak pár egyszerű hozzávaló szükséges és pár perc türelem, amíg a csokibevonat megdermed rajta.
Tökéletes edzés előtt, amikor azt szeretnéd, hogy gyorsan legyen megfelelő mennyiségű energiád a napi mozgáshoz!
Puffasztott rizses süti recept
Hozzávalók (1 darabhoz):
- 2 db puffasztott barnarizs szelet
- 15 g Dia-Wellness cukormentes eperlekvár
- 30 g Dia-Wellness kakaós nassoló (cukormentes étcsokoládé)
- 1 teáskanál olvasztott kókuszolaj
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Puffasztott rizses süti elkészítése:
- Az egyik puffasztott barnarizs szeletet megkenjük a cukormentes eperlekvárral és összeragasztjuk a másik szelettel.
- A cukormentes csokit a kókuszolajjal együtt vízfürdő felett (vagy alacsony fokozaton mikróban) felolvasztjuk és a lekvárral összeragasztott pufirizs tetejét és oldalát bevonjuk vele.
- Hűvös helyen hagyjuk megdermedni rajta a csoki bevonatot, utána fogyasztható.
- Hűtőben több napig (nálam 3 napig) eltartható.
1 db puffasztott rizses süti átlagos tápértéke:
- 226 kcal,
- 31 g szénhidrát,
- 3 g fehérje.
- 13 g zsír.
Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek
Még több sütés nélküli diétás édesség ITT >>> Diétás édességek sütés nélkül
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!