Fetás sült céklakrém

Print Friendly, PDF & Email

Fetás sült céklakrém diétás reggelire vagy vacsorára, de akár vendégvárónak is tökéletes!

Érdemes a céklát a savanyúságon kívül kreatívabban, változatosabban is elkészíteni, például ilyen fűszeres, egészséges szendvicskrémként,  mártogatósként.
Diétás kenyérből készült pirítósra kenve vagy zöldseghasábokat belemártogatva nemcsak finom, hanem vitamindús, egészséges mártogatós.

Fetás sült céklakrém

Fetás sült céklakrém recept

Hozzávalók (kb 2 adaghoz):

  • 20 dkg főtt/sült, kihűlt cékla
  • 10 dkg feta sajt /krémfehér sajt
  • 10 dkg zsírszegény natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A puhára főtt/sült, kihűlt céklát meghámozzuk és feldaraboljuk.
  2. A feldarabolt céklát a fetával, a natúr joghurttal es a reszelt fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük.
  3. Az így kapott zöldségkrémet sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Frissen is nagyon finom, de néhány óra hűtés után még jobban összeérnek benne az ízek.

100 g fetás sült céklakrém átlagos tápértéke:

  • 91 kcal,
  • 5 g szénhidrát,
  • 5 g fehérje,
  • 5 g zsír.

Még több diétás reggeli recept ITT >>> Diétás Reggelik

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?