Fetás sült céklakrém diétás reggelire vagy vacsorára, de akár vendégvárónak is tökéletes!
Fetás sült céklakrém recept
Hozzávalók (kb 2 adaghoz):
- 20 dkg főtt/sült, kihűlt cékla
- 10 dkg feta sajt /krémfehér sajt
- 10 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítése:
- A puhára főtt/sült, kihűlt céklát meghámozzuk és feldaraboljuk.
- A feldarabolt céklát a fetával, a natúr joghurttal es a reszelt fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük.
- Az így kapott zöldségkrémet sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Frissen is nagyon finom, de néhány óra hűtés után még jobban összeérnek benne az ízek.
100 g fetás sült céklakrém átlagos tápértéke:
- 91 kcal,
- 5 g szénhidrát,
- 5 g fehérje,
- 5 g zsír.
Még több diétás reggeli recept ITT >>> Diétás Reggelik
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!