Salátaöntet receptek, ötletek arra az esetre, ha már unod az egyszerű olívaolajat.
Az üzletekben kapható salátaöntetek nagy része magas zsírtartalmuké és a mesterséges ízfokozók miatt sajnos nem tartozik az egészséges kategóriába.
Ha változatosságra vágysz, inkább kóstold meg ezeket a szokványostól eltérő, de mégis egyszerű alapanyagokból készült salátaöntet recepteket!

Salátaöntet receptek
1. Joghurtos mustáros salátaöntet recept
Hozzávalók:
- 1 pohár (kb. 15 dkg) zsírszegény natúr joghurt
- 2 teáskanál cukormentes mustár
- 5-6 csepp stevia
- 1 teáskanál balzsamecet
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A hozzávalókat simára keverjük és a salátához adjuk.
2. Lenmagolajos salátaöntet recept
- 50 ml (0,5 dl) hidegen sajtolt lenmagolaj
- 15 ml vörösborecet
- 3-4 csepp stevia (ízlés szerint lehet több is)
- 1 kávéskanál cukormentes mustár
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 kávéskanál oregánó
Elkészítése:
- A hozzávalókat összekeverjük és a salátára öntjük.

3. Zöldfűszeres salátaöntet recept
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma, félbevágva
- 2 pohár friss petrezselyemlevél
- 1/3 pohár extra szűz olivaolaj
- 3 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- egy csipet himalája só
- késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
- A hozzávalókat összeturmixoljuk és a salátára öntjük.
- Ami nem fogyott el, az hűtőben 3 napig eláll.
- Mozzarellás-paradicsomos szendvicsek alá a kenyérre kenve csodás!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!