Protein puding házilag, fehérjeporból, cukormentesen, pár egyszerű alapanyagból, vaníliás ízben!
Protein pudingot már sokféle ízben lehet készen kapni a boltokban, de mondanom sem kell, nem olcsók (mint ahogy más sem).
Ezért készítettem itthon házi fehérjés pudingot, mivel fehérjepor és a többi hozzávaló is mindig van itthon, így nagyon gyorsan össze lehet dobni.
Tökéletes diétás nasi, ami mosogatással együtt 10 perc alatt kész!
Házi vaníliás protein puding recept
Vaníliás Protein puding hozzávalók (2 adaghoz):
- 3 dkg MyProtein Impact Whey vaniliás fehérjepor (EZT HASZNÁLOM)*
- 3 dkg MyProtein Instant Oats zabpehelyliszt (ITT VESZEM!)*
- 3 tojássárgája
- 3 dl 1,5 %-os tej (növényi tejjel helyettesíthető)
- 2 dkg négyszeres erősségű (negyedannyi) édesítőszer
*kattints a linkre, tedd kosárba és a pénztárnál -41 % kedvezményt kapsz rá!
Elkészítése:
- A fehérjeport, a zabpehelylisztet, az édesítőszert és a tojások sárgáját egy lábasba tesszük, és összekeverjük.
- A tejet apránként hozzá adva simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Forrón desszertes poharakba tálaljuk.
- Miután kihűlt, friss gyümölcsökkel, szeletelt mandulával, dióval megszórva fogyasztjuk.
100 g protein puding átlagos tápértéke:
- 127 kcal,
- 13 g szénhidrát,
- 10 g fehérje,
- 5 g zsír.
MYPROTEIN KEZDŐCSOMAG ÖTLETEIM >>> MYPROTEIN KEZDŐSZETT
Kedvenc MyProtein receptjeim >>> MyProtein Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!