Olívás, magvas tönkölykeksz

Tönkölykeksz olívaolajjal és a kedvenc magjaiddal 🙂

Diétás sós keksz teljes kiőrlésű lisztből. Tökéletes diétás tízórai, uzsonna, útravaló vagy bármilyen buliban megállja a helyét !

Ezt a tönkölykekszet fogyaszthatják:

  • fogyni vágyók,
  • cukorbetegek,
  • IR diétázók,
  • tejérzékenyek is!
Olívás magvas tönkölykeksz
Olívás magvas tönkölykeksz

Olívás magvas tönkölykeksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 3 dkg búzasikér
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 púpos teáskanál himalaya só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás a kenéshez
  • olajos magvak ízlés szerint
  • víz

Elkészítése:

  1. A tönkölylisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, majd összegyúrjuk az olívaolajjal és annyi vízzel (apránként adagoljuk), hogy egy egynemű, nem ragacsos, nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Két sütőpapír között kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges méretűre és formájúra szaggatjuk
  3. A tetejét lekenjük felvert tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  4. Ízlés szerint megszórjuk tökmaggal, szezámmaggal, lenmaggal vagy szotyival, vagy bármilyen magkeverékkel.
  5. A rászórt magokat enyhén nyomkodjuk rá a tésztára, hogy sütés után nehogy leperegjenek!
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 253 kcal és 36,5 g szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

“Nagyon fincsi, köszi a receptet. Igaz, hogy félreértettem és beleraktam a tojást nem megkentem vele, de így is isteni lett!” (Wenzsofszki Réka)

Olívás magvas tönkölykeksz (Wenzsofszki Réka fotója)
Olívás magvas tönkölykeksz (Wenzsofszki Réka fotója) 

“A magos, olívás krékert bevallom őszintén egy UNO kártyaparti alatt megrágcsáltuk a Párommal, nem bírtunk leállni vele! :D” (Orbán Jennifer)

Olívás magvas tönkölykeksz (Orbán Jennifer fotója)
Olívás magvas tönkölykeksz (Orbán Jennifer fotója)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?