Cukormentes gesztenyepüré: az egyik legegyszerűbb és legdiétásabb sütés nélküli diétás desszert.
Annyira egyszerű, hogy ha nem tartod magadat egy konyhatündérnek, akkor is bátran belevághatsz a készítésébe!
Elronthatatlan és nagyon finom, nekem a gyermekkorom retro cukrászdáit juttatja eszembe!
Cukormentes gesztenyepüré recept
Hozzávalók (2 adag):
- 250 g (1 csomag) natúr gesztenyemassza + folyékony édesítőszer ízlés szerint
- 200 ml cukrozatlan habtejszín + negyedannyi édesítő ízlés szerint
Gesztenyepüré készítése:
- Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, majd pár csepp folyékony édesítőszerrel lazán összekeverjük.
- A cukrozatlan habtejszínt a negyedannyi édestővel kemény habbá verjük, majd a gesztenyemassza tetejére halmozva tálaljuk.
1 adag (125 g gesztenyemassza+100 ml tejszínből tejszínhab) cukormentes gesztenyepüré kalória és szénhidráttartalma:
- 468 kcal,
- 35 g ch,
- 5 g fehérje,
- 32 g zsír.
100 g cukormentes gesztenyepüré kalória és szénhidráttartalma:
- 208 kcal,
- 16 g ch,
- 2 g fehérje,
- 14 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!