Kalóriaszegény rántott brokkoli sütőben sütve

Print Friendly, PDF & Email

Rántott brokkoli sütőben sütve, bő olaj nélkül.

Nemcsak sütőben, hanem airfryerben (forrólevegős fritőzben) is süthető.

A brokkoli az egyik legalacsonyabb kalória és szénhidráttartalmú zöldség, így tökéletesen passzol az életmódváltásba.
A változatosság kedvéért érdemes néha lecserélni a párolt brokkolit a rántott verzióra, hiszen attól, hogy be van panírozva, még lehet egészségesebb, alacsonyabb kalóriatartalmú, zsírszegény és mégis ugyanolyan finom, mint az olajban sült!
Nem beszélve arról, hogy a bő olajban történő sütés is kiváltható a sütőben történő sütéssel, ami semmivel sem bonyolultabb és máris kész egy laktató, kalóriaszegény, zsírszegény diétás ebéd.
Köretként párolt barnarizst, basmati rizst, bulgurt, kuszkuszt ehetünk mellé, egy kevés light majonézzel, zsírszegény natúr joghurtból készült diétás tartármártás kíséretében.
Diétás rántott brokkoli sütőben sütve olaj nélkül

Rántott brokkoli sütőben sütve recept

Hozzávalók:

  • 45 dkg brokkoli
  • 2 db tojás
  • 15 dkg Dia-Wellness Sütőliszt
  • 15 dkg Dia-Wellness Panírmorzsa
  • olajspray/olaj a kenéshez

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK

Rántott brokkoli elkészítése:

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és sózott hideg vízben feltesszük főni.
  2. Miután félpuhára főtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt brokkolirózsákat hagyományos sorrendben bepanírozzuk, először a teljes kiőrlésű búzalisztbe, majd sózott, villával felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk.
  4. A bepanírozott brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd minden oldalát vékonyan bekenjük ecset segítségével olajjal (ha van olajspray, azzal befújjuk).
  5. 200 fokra előmelegített sütőben oldalanként 20-25 percig sütjük.
  6. Frissen a legfinomabb!
Diétás rántott brokkoli sütőben sütve olaj nélkül

100 g sütőben sült rántott brokkoli átlagos tápértéke:

  • 152 kcal,
  • 18 g szénhidrát,
  • 12 g fehérje,
  • 3 g zsír (+amivel bekenjük/befújjuk, de az nehezen mérhető, ezért törekedjünk rá, hogy minél kevesebb legyen!)
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger
 

Vélemény, hozzászólás?