Rántott brokkoli sütőben sütve, bő olaj nélkül.
Nemcsak sütőben, hanem airfryerben (forrólevegős fritőzben) is süthető.

Rántott brokkoli sütőben sütve recept
Hozzávalók:
- 45 dkg brokkoli
- 2 db tojás
- 15 dkg Dia-Wellness Sütőliszt
- 15 dkg Dia-Wellness Panírmorzsa
- só
- olajspray/olaj a kenéshez
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK
Rántott brokkoli elkészítése:
- A brokkolit rózsáira szedjük és sózott hideg vízben feltesszük főni.
- Miután félpuhára főtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt brokkolirózsákat hagyományos sorrendben bepanírozzuk, először a teljes kiőrlésű búzalisztbe, majd sózott, villával felvert tojásba, végül a zabkorpába forgatjuk.
- A bepanírozott brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd minden oldalát vékonyan bekenjük ecset segítségével olajjal (ha van olajspray, azzal befújjuk).
- 200 fokra előmelegített sütőben oldalanként 20-25 percig sütjük.
- Frissen a legfinomabb!

100 g sütőben sült rántott brokkoli átlagos tápértéke:
- 152 kcal,
- 18 g szénhidrát,
- 12 g fehérje,
- 3 g zsír (+amivel bekenjük/befújjuk, de az nehezen mérhető, ezért törekedjünk rá, hogy minél kevesebb legyen!)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!