Így készül a legfinomabb házi májkrém

Házi májkrém készítése csirkemájból.

Gyermekkorom  egyik meghatározó uzsonnája a kicsi, aranyszínű fémdobozos májkrém, amit nagymamám mindig egy kis kalapáccsal és egy lemezkéssel bontott ki nekünk. Nem volt ettől finomabb csemege, amikor délután hazaért a piacról (ott árult) és hozta hozzá a tavasz első primőr paradicsomjait is. (Akkor még a primőrnek is volt íze… vagy csak a szép emlékek? Nem tudom…).

Manapság, mióta tudom, hogy miféle huncutságokból készül a májkrém, inkább készítek inkább házi májkrémet. A virsli mellett ez az az étel, amivel mindig riogatnak a jól értesültek: “-Ha látnád, miből készül, meg sem ennéd!”

Hát nem is veszem meg…. Ha nagy ritkán azért mégis megkívánom, akkor keresek olyat, amiben sok a máj és kevés a nem belevaló dolog, vagy ha van időm, esetleg maradék sült máj hétvégéről (mint most is), készítek házi májkrémet.

Ezt ajánlom Neked is!

Diétás Kenyér Receptek szendvics készítéshez >>> Diétás Kenyér Receptek

Diétás kiflik szendvics készítéshez >>> Diétás kifli receptek

Diétás zsemle receptek szendvics készítéshez >>> Diétás zsemle receptek

Házi májkrém (diétás, fogyókúrás recept)
Házi májkrém (diétás, fogyókúrás recept)

Házi májkrém recept

Házi májkrém hozzávalók: 

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej (10 dkg) vöröshagyma
  • 3 nagy gerezd (10 g) fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál morzsolt majoranna
  • 2 púpos evőkanál hideg kókuszzsír
  • 1 evőkanál cukormentes mustár
  • himalája só

Házi májkrém készítése:

  1. A csirkemájat összeforgatjuk a fűszerekkel, és a cukormentes mustárral, majd egy tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
  2. Rákarikázzuk a vöröshagymát, a fokhagymát és mellé tesszük a hideg kókuszzsírt.
  3. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt fólia nélkül puhára sütjük.
  4. Ha megpuhult a máj, kivesszük a tepsiből és átrakjuk a turmixgépbe vagy egy olyan edénybe, amiben nem fröccsen szét a turmixolás közben.
  5. Adunk hozzá egy kevés zsírt a tepsiben visszamaradt fűszeres szaftból, de csak annyit, amennyivel krémesre tudjuk turmixolni.
  6. Ha leturmixoltuk, belekeverjük a sót, majd megkóstoljuk.
  7. Ha keveselljük, akkor ilyenkor még ízlés szerint tovább borsozható, esetleg tehetünk még hozzá egy kevés dijoni mustárt is.
  8. Nagyon finom frissen, bármilyen, a diétánkba passzoló kenyérre kenve, sok zöldséggel fogyasztva.
  9. Tároljuk hűtőben, 2-3 napig semmi baja sem lesz!

Reya Tippje: Ha reggelire szeretnéd fogyasztani, érdemes előző este elkészíteni a szendvicset vagy reggel hamarabb kivenni a hűtőből, azért, hogy a benne lévő kókuszzsír megpuhuljon és könnyebben lehessen kenni. (Esetleg a kókuszzsír helyettesíthető extra szűz olivaolajjal, akkor nem keményedik meg annyira.)

Házi májkrém kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm 138 kcal és 3,3 g CH

Még több diétás szendvicskrémért kattints ide! >>> Diétás Szendvicskrémek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Házi májkrém recept
Barna Bodor Éva fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?