Grissini teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelylisztből és lenmaglisztből
Szuper kis rágcsálnivalót a szilveszteri bulira vagy csak egyszerűen egy filmnézéshez!
Nagyon laktató, finom, kellőképp sós, ha elég vékonyra gyúrjátok, tök jó ropogós!

Grissini teljes kiőrlésű lisztből
Hozzávalók (egy nagy adaghoz):
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 12,5 dkg lenmagliszt
- 12,5 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 6 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 2 teáskanál himalaya só
- 7 g instant élesztő
- 4,5 dl langyos víz
- lenmag, szezámmag a forgatáshoz
Elkészítése:
- A felsorolt alapanyagokat összekeverjük és a víz apránkénti hozzáadásával tésztát dagasztunk belőle.
- 45 percig kelesztjük, majd diónyi adagokat csípünk belőle és vékony rudacskákká formázzuk. (Minél vékonyabbak a rudak, annál ropogósabb lesznek.)
- Nyújtás után szezámmag, lenmag keverékében megforgatjuk és azzal együtt is egy kicsit átgyúrjuk, hogy a magok ne peregjenek le sütés után.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Kalória és szénhidráttartalma:
- 100 g 325 kcal és 39,5 g szénhidrátot tartalmaz.
Diétás Szendvicskrém és Mártogatós ötletek a grissinihez >>> Diétás Szendvicskrém
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!