Diétás Grissini teljes kiőrlésű lisztből

Grissini teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelylisztből és lenmaglisztből

Szuper kis rágcsálnivalót a szilveszteri bulira vagy csak egyszerűen egy filmnézéshez!

Nagyon laktató, finom, kellőképp sós, ha elég vékonyra gyúrjátok, tök jó ropogós!

Vigyázat! Eteti magát! 🙂 

Teljes kiőrlésű grissini
Teljes kiőrlésű grissini

Grissini teljes kiőrlésű lisztből

Hozzávalók (egy nagy adaghoz):

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 12,5 dkg lenmagliszt
  • 12,5 dkg zabpehelyliszt
  • 6 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 2 teáskanál himalaya só
  • 7 g instant élesztő 
  • 4,5 dl langyos víz
  • lenmag, szezámmag a forgatáshoz

Elkészítése:

  1. A felsorolt alapanyagokat összekeverjük és a víz apránkénti hozzáadásával tésztát dagasztunk belőle.
  2. 45 percig kelesztjük, majd diónyi adagokat csípünk belőle és vékony rudacskákká formázzuk. (Minél vékonyabbak a rudak, annál ropogósabb lesznek.)
  3. Nyújtás után szezámmag, lenmag keverékében megforgatjuk és azzal együtt is egy kicsit átgyúrjuk, hogy a magok ne peregjenek le sütés után.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 325 kcal és 39,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Diétás Szendvicskrém és Mártogatós ötletek a grissinihez >>> Diétás Szendvicskrém

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?