Diétás Grissini teljes kiőrlésű lisztből

Print Friendly, PDF & Email

Grissini teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelylisztből és lenmaglisztből

Szuper kis rágcsálnivalót a szilveszteri bulira vagy csak egyszerűen egy filmnézéshez!

Nagyon laktató, finom, kellőképp sós, ha elég vékonyra gyúrjátok, tök jó ropogós!

Vigyázat! Eteti magát! 🙂 

Teljes kiőrlésű grissini
Teljes kiőrlésű grissini

Grissini teljes kiőrlésű lisztből

Hozzávalók (egy nagy adaghoz):

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 12,5 dkg lenmagliszt
  • 12,5 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
  • 6 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 2 teáskanál himalaya só
  • 7 g instant élesztő 
  • 4,5 dl langyos víz
  • lenmag, szezámmag a forgatáshoz

Elkészítése:

  1. A felsorolt alapanyagokat összekeverjük és a víz apránkénti hozzáadásával tésztát dagasztunk belőle.
  2. 45 percig kelesztjük, majd diónyi adagokat csípünk belőle és vékony rudacskákká formázzuk. (Minél vékonyabbak a rudak, annál ropogósabb lesznek.)
  3. Nyújtás után szezámmag, lenmag keverékében megforgatjuk és azzal együtt is egy kicsit átgyúrjuk, hogy a magok ne peregjenek le sütés után.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 325 kcal és 39,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Diétás Szendvicskrém és Mártogatós ötletek a grissinihez >>> Diétás Szendvicskrém

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?