Túró alapú pizza, más néven túrópizza vagy fitnesz pizza zabpehelylisztből.
Diétás pizza szinte bármiből készíthető, így akár túróból is.
Nagy előnye a hagyományos pizzatésztához képest, hogy sokkal magasabb a fehérjetartalma, a szénhidráttartalma pedig kevesebb, mint a hagyományos recept alapján készült pizzának.
Túró alapú pizza recept
Túró alapú pizza hozzávalók (1 db pizza, 2 adag):
A túrópizza tésztájához:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál (55 g) zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 50 g zsírszegény natúr joghurt
- só
A túrópizza feltétjéhez (tetszőleges, diétába illeszthető legyen, a képen látható túrópizzám ezekkel készült):
- 5 dkg Dia Wellness cukormentes ketchup
- 5 dkg csirkemell sonka
- 3 dkg cukormentes konzerv kukorica
- 5 dkg light trappista sajt vagy light mozzarella
- pizzafűszer ízlés szerint
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK
Elkészítése:
- A pizzatészta hozzávalóit egy tálban fakanállal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.
- Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy nagyobb méretű lapos tányért a sütőpapírra borítunk, majd ceruzával körberajzoljuk.
- A pihentetett pizzatésztát a felrajzolt kör alakban vizes késsel szétkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt elősütjük.
- Az elősütött pizzatésztát megkenjük a cukormentes ketchuppal, megszórjuk pizzafűszerrel, az apróra vágott csirkemell sonkával, illetve a konzerv kukoricával, végül a resztelt sajttal.
- 180 fokon 20-25 perc alatt (amíg elkezd pirulni a széle) készre sütjük.
- Frissen a legfinomabb!
100 g túró alapú pizza átlagos tápértéke:
- 160 kcal,
- 9 g szénhidrát,
- 13 g fehérje,
- 7 g zsír.
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!