Diétás paradicsomleves zabpehelyliszttel sűrítve, levesbetétként pedig szeletelt zab került bele.
Szénhidrát, kalória- és zsírszegény, tökéletes diétás ebédre.
Az egyébként gyors felszívódású sűrített paradicsom a lassan felszívódó szénhidráttartalmú zabpehelylisztnek és szeletelt zabnak köszönhetően lelassul és így a paradicsomleves is életmódváltásba illeszthetővé válik.
Diétás paradicsomleves recept
Diétás paradicsomleves hozzávalók (családi adag, kb. 4 főre):
- 25 g kókuszolaj
- 30 g Avena Gofit zabpehelyliszt
- 60 dkg sűrített paradicsom
- 1,5 liter víz
- Só, őrölt bors, édesítőszer ízlés szerint
- 10 dkg Avena GoFit nyers szeletelt zab levesbetétként
Elkészítése:
- A kókuszolajon megfuttatjuk a zabpehelylisztet, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- A sűrített paradicsomot apránként a rántáshoz adjuk és simára keverjük.
- Ez után folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vizet és fűszerezzük sóval, borssal, őrölt bazsalikommal és ha szükséges egy kevés édesítőszerrel ízlés szerint.
- Visszarakjuk a tűzhelyre, majd forrástól számított 10-15 percig főzzük.
- Amíg a paradicsomleves fő, 10 dkg Avena GoFit nyers szeletelt zabot forrásban lévő vízben puhára főzünk, majd leszűrjük és levesbetétként a kész paradicsomleveshez tálaljuk.
100 g paradicsomleves átlagos tápértéke:
- 25 kcal,
- 2 g szénhidrát,
- 1 g fehérje,
- 1 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom a GOF Hungary Kft-nek köszönhetően.)
Még több diétás ebéd ötletet találsz itt >>> Diétás Ebédek
Még több diétás leves recept ITT >>> Diétás Levesek

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!