Retro diétás gyümölcstorta cukormentes pudinggal

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótával, cukormentes pudinggal és friss eperrel! 🙂

És hagyományos gyümölcstorta forma helyett piteformában sütve! 🙂 Hogy miért?

Van nekem gyümölcstorta formám kettő is…. Az egyik a hagyományos szürke lemez (?) forma, a másik egy fekete, önmagát tapadásmentesnek jellemezve. Persze egyik sem tapadásmentes, így korábban, amikor gyümölcstortát sütöttem, kénytelen voltam vajazni, lisztezni. A vajazás a macerásabb, minden egyes kis fodrot az oldalán egyenként az ujjammal kellett kikenni… Ismerős? 🙂

Mivel ez nemcsak nagyon pepecs munka, hanem a zsírtartalmat szigorúbban figyelő Olvasóimnak is rossz hír, beruháztam egy szilikon piteformára (mivel klasszik gyümölcstorta forma szilikonosban nem volt még a kínai rendelős oldalon se).

Ez volt az egyik bevallani valóm, az egyszerűbb. 😉

A másik vallomás pedig a pudingos réteggel kapcsolatos: tudjátok, hogy alapvetően nem szoktam ajánlani a kukoricakeményítős pudingporokat, mert gyors felszívódású szénhidrátnak számít, de sajnos nem nagyon lehet kapni menteset.

Illetve lehet egyfélét, tudjátok, arról a fekete hajú lányról van elnevezve. 😉 Finomnak finom ez a puding, de sajnos egyrészt nem lehet olyan állagúra főzni, hogy kihűlés után szépen szeletelhető legyen a diétás gyümölcstorta (egyszerűen nem dermed úgy meg, hanem még hidegen is szétfolyik), másrészt pedig nekem bármennyire is ízlik, a mugli családtagjaim torkán “nem tudom lenyomni”.

Szóval maradt a hagyományos pudingpor, de azt legalább cukormentesen, negyedannyi édesítővel készítettem el. Akinek ez a mennyiségű gyors ch semmiképp nem fér bele az étrendjébe, annak a diétás túró rudi torta receptem krémjét ajánlom puding helyett.

Diétás gyümölcstorta

Diétás gyümölcstorta recept

Diétás gyümölcstorta hozzávalók (25 cm átmérőjű formához):

Hozzávalók a szénhidrátcsökkentett piskótához:

  • 5 db M-es tojás
  • 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só

Hozzávalók a pudingos réteghez:

  • 1 csomag (40 g) vanília puding
  • 0,5 liter kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Hozzávaló a gyümölcsös réteghez:

  • 25 dkg friss vagy kiolvasztott mirelit gyümölcs

A zselés réteghez:

  • 1 csomag (12 g) tortazselé por
  • 2,5 dl víz
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő

Diétás gyümölcstorta elkészítése:

  1. A diétás gyümölcstorta alapja a szénhidrátcsökkentett piskóta, amihez a tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy szem sárgája se kerüljön, mert akkor nem lehet majd kemény habbá verni.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval és az 5 dkg negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját kissé felverjük, hogy elveszítsék nyúlósságukat, majd a tojásfehérje habba forgatjuk.
  4. A szénhidrátcsökkentett lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a sütőporos lisztet a tojáshabba forgatjuk.
  5. A nyers piskótatésztát a formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, valóban átsült-e?).
  6. A megsült piskótát egy tányérra vagy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot: a pudingport lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesítőt és a kókusztejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük és kihűtjük.
  8. A gyümölcsöt megmossuk, előkészítjük.
  9. A kihűlt piskótára ráöntjük a kihűlt pudingot, majd megpakoljuk a gyümölccsel.
  10. Elkészítjük a tortazselét: a tortazselé port elkeverjük 2 dkg édesítővel és 2,5 dl vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  11. Ha felforrt a tortazselé, gyakori kevergetés mellett kihűtjük és középről indulva apránként a torta tetejére kanalazzuk.
  12. Fogyasztás előtt néhány órán keresztül a hűtőben állni hagyjuk.

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótából cukormentes pudinggal

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótából cukormentes pudinggal

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótából cukormentes pudinggal

100 g diétás gyümölcstorta tápértéke (eperrel, kókusztejjel készítve):

  • 64 kcal,
  • 5 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Diétás gyümölcstorta szénhidrátcsökkentett piskótából cukormentes pudinggal

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?