Diétás chilis bab csirkemellből készítve diétás ebédre!
Ez a chilis bab recept ránézésre nem sokban különbözik a hagyományostól, ezért jogos a kérdés, hogy mitől diétás?
Egyrészt attól, hogy zsírszegény csirkemellből készült, másrészt pedig attól – és ez inkább jótanács, mint a recept része – nem javaslom, hogy kenyérrel edd, hiszen a babnak és a kukoricának együtt – bár lassan felszívódó – de mégis jelentős szénhidráttartalma van (bab 62 g/10 dkg, kukorica 17 g/100 g – mirelit), ami elég a hosszan tartó jóllakottsághoz.
Még egy jó tanács: ha mirelit kukorica helyett konzerv kukoricát használsz, mindenképp olvasd el a címkéjét, mert több olyan termék is van, amihez cukrot adnak!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Diétás chilis bab recept
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 0,5 kg darált csirkemell filé
- 10 dkg fehér vagy tarkabab beáztatva (beáztatva 24 dkg)
- 15 dkg kukorica (mirelit, kiolvasztva mértem)
- 4 dkg folyékony kókuszolaj
- 8 dkg vöröshagyma
- 1 kávéskanál chili
- 1 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál himalája só
- 5 dl víz
- 5 dl cukormentes sűrített paradicsom
Elkészítése:
- A kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a darált csirkemellet és gyakori kevergetés mellett (hogy morzsalékos legyen) fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk az előzőleg min. 2 órára beáztatott babot, majd fűszerezzük chilivel, oregánóval, himalája sóval.
- Felöntjük vízzel és fedő alatt addig pároljuk, amíg a bab belseje elkezd megpuhulni.
- Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát.
- Ha teljesen megpuhult a bab, levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Frissen, kenyér nélkül fogyasztjuk.
Még több diétás ebéd ötletet találsz ITT >>>
Diétás Ebéd Receptek
Diétás Csirke Receptek
100 g diétás chilis bab átlagos tápértéke:
- 81 kcal,
- 6 g szénhidrát,
- 11 g fehérje,
- 5 g zsír.
Még több darált húsos recept ötlet ITT >>> Diétás Darált Húsos Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!