Diétás chilis bab csirkemellből készítve diétás ebédre!
Ez a chilis bab recept ránézésre nem sokban különbözik a hagyományostól, ezért jogos a kérdés, hogy mitől diétás?
Egyrészt attól, hogy zsírszegény csirkemellből készült, másrészt pedig attól – és ez inkább jótanács, mint a recept része – nem javaslom, hogy kenyérrel edd, hiszen a babnak és a kukoricának együtt – bár lassan felszívódó – de mégis jelentős szénhidráttartalma van (bab 62 g/10 dkg, kukorica 17 g/100 g – mirelit), ami elég a hosszan tartó jóllakottsághoz.
Még egy jótanács: ha mirelit kukorica helyett konzerv kukoricát használsz, mindenképp olvasd el a címkéjét, mert több olyan termék is van, amihez cukrot adnak, amire az egészséges étkezésben semmi szükség nincs!
Diétás chilis bab recept
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 0,5 kg darált csirkemell filé
- 10 dkg fehér vagy tarkabab beáztatva (beáztatva 24 dkg)
- 15 dkg kukorica (mirelit, kiolvasztva mértem)
- 4 dkg folyékony kókuszolaj
- 8 dkg vöröshagyma
- 1 kávéskanál chili
- 1 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál himalája só
- 5 dl víz
- 5 dl cukormentes sűrített paradicsom
Elkészítése:
- A kókuszolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a darált csirkemellet és gyakori kevergetés mellett (hogy morzsalékos legyen) fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk az előzőleg min. 2 órára beáztatott babot, majd fűszerezzük chilivel, oregánóval, himalája sóval.
- Felöntjük vízzel és fedő alatt addig pároljuk, amíg a bab belseje elkezd megpuhulni.
- Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét és a kukoricát.
- Ha teljesen megpuhult a bab, levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Frissen, kenyér nélkül fogyasztjuk.
Még több diétás ebéd ötletet találsz ITT >>>
Diétás Ebéd Receptek
Diétás Csirkés Receptek
100 g diétás chilis bab átlagos tápértéke:
- 81 kcal,
- 6 g szénhidrát,
- 11 g fehérje,
- 5 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!