Cukormentes Charlotte torta diétás piskótatekercsből

Charlotte torta vagy másik nevén piskótatekercs torta cukor nélkül, diétás piskótatekercsből.

A diétás piskótatekercs készülhet teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelylisztből vagy szénhidrátcsökkentett lisztből is, én ez utóbbit választottam, mert ennek nincs mellékíze (emiatt a Család nem vette észre, hogy diétásat eszik) és a szénhidráttartalma is alacsonyabb, mint a hagyományosnak.

A tortakrém joghurtos, tejszínes, de ezt akár túróval is lehet készíteni, ami a magas fehérjetartalmával segít még diétásabbá tenni ezt a cukormentes tortát.

Ideális diétás torta diétás szülinapozóknak, vagy bármilyen családi, baráti alkalomra, amikor a társaságban diétázó(k) is van(nak) vagy egyszerűen csak szeretnél egészségesebb édességet tenni az asztalra.

Sajnos a felszeletelt tortát nem tudtam fotózni, mert egyrészt már sötét volt, másrészt nem akartam ünneprontó lenni (és mondanom sem kell, pikk-pakk elfogyott)!

Diétás Sütemény Receptek a Blogon >>> Diétás Sütemény Receptek

Cukormentes Charlotte torta szénhidrátcsökkentett diétás piskótatekercsből

Cukormentes Charlotte torta recept

Hozzávalók a cukormentes Charlotte torta diétás piskótatekercséhez:

  • 6 db M-es tojás
  • 4+2 dkg Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • 7 evőkanál (10 dkg) Dia-Wellness Sütőliszt (-50 %-os liszttel helyettesíthető)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál (18 g) folyékony kókuszolaj (elhagyható)
  • 10 dkg cukormentes baracklekvár

Hozzávalók a cukormentes Charlotte torta krémjéhez:

  • 30 dkg natúr görög joghurt
  • 4 dl cukormentes habtejszín
  • 6 dkg Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • 7 lap zselatin + víz
  • 30 dkg friss vagy fagyasztott (kiolvasztott) gyümölcs

Cukormentes Charlotte torta készítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét 4 dkg édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  2. Ez után a maradék édesítőt a tojássárgájához keverjük és fehéredésig keverjük.
  3. Közben amikor elkezd fehéredni, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat és addig keverjük, amíg a tojássárgája fel nem veszi a kókuszolajat.
  4. A tojássárgájás keveréket a fehérjehabba forgatjuk.
  5. A sütőport a szénhidrátcsökkentett lisztbe keverjük, majd a sütőporos lisztet 2-3 részletben szintén a tojáshabba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
  6. A szénhidrátcsökkentett piskótát 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc).
  7. A megsült piskótát nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és szorosan feltekerjük.
  8. Így hagyjuk kihűlni.
  9. Ha kihűlt a piskóta, kicsomagoljuk a konyharuhából és megkenjük a baracklekvárral, majd ismét szorosan feltekerjük és a krém elkészítéséig félretesszük.
  10. Közben elkészítjük a Charlotte torta krémjét:
  11. Ha szükséges, a gyümölcsöket felaprítjuk.
  12. A gyümölcsöket a görög joghurttal összekeverjük.
  13. A habtejszínt az édesítőszerrel kemény habbá verjük és a barackos joghurtba forgatjuk.
  14. A zselatinlapokat beáztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk belőle a vizet.
  15. A kinyomkodott zselatinlapokat egy kevés vízzel (épp csak amennyi ellepi) egy kis lábasban összemelegítjük (nem forraljuk!).
  16. A zselatint a joghurtos, tejszínes krémhez hozzákeverjük.
  17. Összeállítjuk a cukormentes Charlotte tortát:
  18. A piskótatekercset kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  19. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és kirakjuk a belsejét a piskótatekercs szeletekkel.
  20. Cukormentes Charlotte torta szénhidrátcsökkentett diétás piskótatekercsbőlA piskótatekercs szeletekkel kibélelt tálba öntsük bele a joghurtos tejszínes krémet, és egyenletesen oszlassuk el benne.
  21. Fedjük be a krémet a maradék piskótatekercs szeletekkel, majd takarjuk le folpackkal és rakjuk hűtőbe min. 2-3 órára, hogy a krém megszilárduljon!
  22. Cukormentes Charlotte torta szénhidrátcsökkentett diétás piskótatekercsbőlTálalás előtt húzzuk le a fóliát a felső részről (ez lesz az alja) és borítsuk tálcára, majd húzzuk le róla a többi folpackot is!
  23. Szeletelés után fogyasztható.

Még több cukormentes torta recept a Blogon >>> Cukormentes Torta Receptek

100 g cukormentes, szénhidrátcsökkentett Charlotte torta átlagos tápértéke (gyümölcs nélkül, mert minden gyümölcsnek más a tápértéke):

  • 250 kcal,
  • 12 g szénhidrát,
  • 8 g fehérje,
  • 19 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?