Zabpelyhes csokis alma szeletek

Csokis almát kóstoltál már? Nem? Akkor egy nagyon jó dologról maradtál le eddig, amit itt az ideje pótolni!

A minap isteni receptre bukkantam a minap az egyik külföldi oldalon. Nem is hittem volna, hogy a zabpehely-alma-csoki hármasa ilyen megdöbbentően finom triót alkot!

A zabpelyhes csokis alma kiváló tízórai vagy uzsonna, amit nemcsak fogyókúrázóknak, hanem IR diétázóknak, cukorbetegeknek is muszáj kipróbálnia! Külön ajánlom azoknak az anyukáknak, akiknek a kisgyereke önmagában nem eszi meg az almát. Szerintem így elkészítve még ők sem bírnak majd ellenállni neki! 😉

Csokis alma szeletek zabpehellyel megszórva
Csokis alma szeletek zabpehellyel megszórva

Csokis alma zabpehellyel

Csokis alma hozzávalók: 

  • 1 db (kb. 20 dkg-s) nagyobb alma
  • 1 tábla (75 g) cukormentes étcsokoládé
  • 2 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál eritrit porcukor

Csokis alma elkészítése:

  1. A zabpelyhet zsiradék nélkül, teflonserpenyőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ez után összekeverjük az édesítőszerrel és a fahéjjal.
  2. A csokit darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.
  3. Az almát cikkekre vágjuk, és az egyik felét a vízgőz felett megolvasztott csokiba mártjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk a fahéjas zabpehellyel.
  4. Ez után, ha meg bírjuk állni 😉 , akkor rakjuk be a hűtőbe kb. 10 percre!
  5. Ha a csoki megszilárdult rajta, fogyasztható! 

Még több diétás uzsonna ötletet találsz itt >>> Diétás Uzsonna

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 211 kcal, 30 g CH

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

“….most lett kész, hát fene se gondolta volna, hogy ez ennyire finom!:)” (Stekovics Eszter)

Zabpelyhes csokis alma szeletek - Stekovics Eszter fotója
Stekovics Eszter fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?