Bundás alma diétásan, kókuszolajban sütve

Bundás alma diétásan, csökkentett szénhidráttartalommal, kókuszolajban sütve!

A bundás alma diétásan tulajdonképpen egy diétás palacsinta tésztában sült alma.

A diétás palacsinta tésztát most szénhidrátcsökkentett lisztből készítettem el és az almaszeleteket ebbe mártottam bele sütés előtt.

Rossz hír, hogy aki zsírszegény diétát követ, annak sajnos nem ajánlott a fogyasztása, mivel sütés közben elég sok olajat magába szív, viszont bundás almát olaj nélkül egyelőre még nem próbáltam (amint lesz tuti receptem rá, már hozom is!).

Bundás alma diétásan

Bundás alma diétásan recept

Bundás alma hozzávalók: 

  • 0,5 kg alma (magház nélküli súly)
  • 12 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 3 dl víz (tejjel vagy növényi tejjel is lehet)
  • 1 db M-es tojás
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítőszer
  • fél teáskanál sütőpor
  • egy csipet himalája só
  • kókuszolaj a sütéshez

Bundás alma készítése:

  1. Az almák magházát eltávolítjuk (ha van hozzá “célszerszámunk”, akkor azzal, ha nincs – nekem nem volt – akkor próbáljuk meg először karikára vágni az almát és egyenként kivágni egy hegyes késsel. Lehet cikkekre is vágni az almát, de akkor macerás lesz sütni.), majd az almát kb. 1 cm vékony karikákra szeleteljük .
  2. Bundás alma készítése diétásan, Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből, kókuszolajban sütve
  3. A tojást egy tálban enyhén felverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és kézzel vagy robotgéppel simára keverjük.
  4. A masszát 15 percig állni hagyjuk.
  5. Bundás alma készítése diétásan, Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből, kókuszolajban sütve
  6. Serpenyőben ujjnyi kókuszolajat forrósítunk.
  7. Az almakarikákat egy villa segítségével egyenként a diétás palacsinta tésztába mártjuk, majd a forró olajban néhány másodperc alatt mindkét oldalát aranyszínűre és ropogósra sütjük.
  8. Bundás alma készítése diétásan, Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből, kókuszolajban sütve
  9. Ha kisült, papírtörlőre szedjük és hagyjuk, hogy a papírtörlő felszívja a felesleges zsiradékot.
  10. A bundás almakarikákat őrölt fahéjjal összekevert Dia Wellness paleo porcukor helyettesítőbe forgatjuk (ez a lépés elhagyható) és úgy fogyasztható.

Bundás alma készítése diétásan

Diétás almás sütemények, diétás almás receptek itt >>> Diétás Almás Receptek

Még több diétás palacsinta receptet találsz ITT >>> Diétás Palacsinta Receptek

100 g bundás alma diétásan átlagos tápértéke: 

  • 75 kcal (+ a sütésnél felszívódó zsiradék),
  • 11 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 1 g zsír (+ ami a sütésnél felszívódik).

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?