Teljes kiőrlésű pizzás csiga fehér liszt hozzáadása nélkül, diétás reggelire!
Teljes kiőrlésű pizzás csiga recept
Hozzávalók (16 db):
- 45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg búzasikér
- 4 dl langyos víz
- 20 g só
- 5 dkg langyos skyr
- 7 g instant élesztő
A töltelék hozzávalói:
- 20 dkg cukormentes ketchup
- 10 dkg reszelt light sajt
- 10 dkg magas hústartalmú csirkemell sonka
- 15 dkg cukormentes konzerv kukorica
- pizzafűszer ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóiból fényes felületű kelt tésztát dagasztunk.
- Folpackkal letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Teljes kiőrlésű liszttel megszórt felületen kb. 2 cm vékony téglalappá nyújtjuk.
- A kinyújtott kelt tésztát megkenjük a ketchuppal, majd megszórjuk a kukoricával, az apróra vágott sonkával és a reszelt sajttal.
- A keskenyebb széleit kissé behajtjuk, majd olyan szorosan feltekerjük, amennyire csak tudjuk.
- Ez után 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy kb. 5 cm helyet hagyjunk két csiga között.
- Felvert tojással megkenjük a csigák tetejét és oldalait, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
100 g teljes kiőrlésű pizzás csiga átlagos tápértéke:
- 165 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 10 g fehérje,
- 3 g zsír.
1 db (85 g) pizzás csiga átlagos tápértéke:
- 140 kcal,
- 17 g szénhidrát,
- 8 g fehérje,
- 3 g zsír.
Ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy eddig többször kudarcot vallottál a fogyásban, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Ez a receptem megjelent az Ízes Élet gasztromagazinban is!
Még több diétás reggeli recept itt >>> Diétás Reggeli Receptek
Még több recept teljes kiőrlésű lisztből itt >>> Teljes Kiőrlésű Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!