Csirkesaláta – a legfinomabb almás, fetás recept!

A csirkesaláta mindenki kedvence!

Ezerféleképp variálható és nagyon finom, ráadásul nem is hizlal (bár ez öntettől is függ!)

Így tél végén almával, zellerrel, fetával és medvehagymával párosítottam és egy nagyon finom tavaszi saláta lett a végeredmény!

Tökéletes ebéd, még tökéletesebb vacsora. Szénhidrátot alig tartalmaz, úgyhogy aki ezt eszi, annál a fogyás garantált! 🙂

Csirkesaláta almával, fetával
Csirkesaláta almával, fetával

Csirkesaláta recept

Csirkesaláta hozzávalók (egy nagy adaghoz):

  • 5 szál angol zeller
  • 1 db közepes alma
  • fél citrom leve
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 marék sótlan, natúr szotyi vagy saláta magkeverék
  • 5 levél friss medvehagyma apróra vágva
  • 1 egész csirkemell filé
  • himalája só, bors,
  • kókuszzsír a sütéshez
  • öntetként egy bő löttyintés extra szűz olívaolaj

Csirkesaláta elkészítése:

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk borsozzuk és egy kanál kókuszzsíron ropogósra sütjük.
  2. Papírtörlővel bélelt tányérra kiszedjük és félretesszük.
  3. A zellert kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk és felszeleteljük.
  4. A zellert és az almát beletesszük a salátástálba és meglocsoljuk a frissen facsart citromlével, hogy az alma ne barnuljon meg.
  5. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a szotyival és a kihűlt csirkecsíkokkal a salátástálba szórjuk.
  6. A fetát a tetejére morzsoljuk és kevés extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok! 

Reya

Szerezd be a diétádhoz szükséges termékeket elérhető áron, villámgyors szállítással, megbízható helyről a Salátagyár Életmód Shopból

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?