Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs

Gesztenyés piskótatekercs cukormentesen, liszt nélkül készülő diétás piskótából.

Mert bármennyire is hihetetlen, liszt nélkül is lehet piskótát sütni!

Na, persze a lisztmentesség nem jelent szénhidrátmentességet, de a hagyományos recepthez képest elenyészően kevés szénhidrátot tartalmaz ez a diétás változat.
Bármilyen töltelékkel lehet kombinálni, most egy őszies hangulatú gesztenyés – mascarponés – tejszínes változatot mutatok.

Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs cukormentesen

Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs recept:

Hozzávalók:

A lisztmentes piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál (90 g) Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • 6 evőkanál (90 g) cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag (5 g) sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg natúr (cukrozatlan) gesztenyemassza
  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 5 dkg Dia-Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 ek. rum aroma
  • 0,5 csomag (10 g) zselatin fix
  • +a tetejére olvasztott étcsokoládé (elhagyható)

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs

Lisztmentes gesztenyés piskótatekercs elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
  3. A tojáshabba óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáit, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert kakaóport (a szitálás fontos, hogy ne maradjanak keserű kakaócsomók a tésztában).
  4. A kész lisztmentes piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha a megsült piskóta széle elválik a sütőpapírtól).
  6. A megsült piskótalapot egy tiszta, nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és még forrón feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet:
  8. A tejszínt, a natúr gesztenyemasszát, a light mascarponét, az édesítőszert és a rum aromát  tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük.
  9. Miután kellően kihabosítottuk a krémet, a végén géppel belekeverjük a zselatin fixet.
  10. A kihűlt piskótát ezzel a krémmel megkenjük, majd feltekerjük.
  11. A krémből maradjon annyi, hogy a külsejére is jusson.
  12. A piskótatekercs külsejét is megkenjük és a tetejére olvasztott étcsokit csorgatunk (elhagyható).

100 g lisztmentes gesztenyés piskótatekercs átlagos tápértéke:

  • 179 kcal,
  • 20 g szénhidrát,
  • 7 g fehérje,
  • 12 g zsír.

Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?