Diétás sajtos tallér gofrisütőben sütve

Diétás sajtos tallér tallérsütő helyett egyszerűen gofrisütőben megsütve!

Én már sokszor elkészítettem Regina barátnőm receptje alapján.

Fenn is volt itt régebben a receptje, de mivel akkor alacsony szénhidráttartalmú lenmaglisztből készítettem, nem volt túl népszerű közöttetek a barna színe miatt.

Most viszont újra elkészítettem szénhidrátcsökkentett lisztből, így nemcsak az íze és a szénhidráttartalma, hanem a színe is barátságosabb lett!

A magas rosttartalmú szénhidrátcsökkentett lisztből készítve már 2-3 db is nagyon laktató belőle, ezért nem fogod tudni túlenni magad belőle, azt garantálom! (Nem, ez nem az a fajta sós nasi, ami eteti magát! 😉 )

Ráadásul nemcsak szuper vendégváró, hanem nagyon jó kis útravaló, vagy egészséges tízórai is egyben!

Előre szólok, hogy ez a diétás sajtos tallér nem lesz olyan hártyavékony és ropogós, mint a hagyományos, tallérsütőben sült sajtos tallér, de így is nagyon finom diétás sós keksz a végeredmény!

(Meg amúgy szerintem gofrisütő több háztartásban van, mint tallérsütő.)

Diétás sajtos tallér

Diétás sajtos tallér recept

Diétás sajtos tallér hozzávalók:

  • 35 dkg Dia Wellness -50 % lisztkeverék
  • 12 dkg reszelt light trappista sajt
  • 12 dkg hideg vaj (puha, nem olvadt kókuszzsírral helyettesíthető)
  • 10 dkg natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál (7 g) extra szűz olívaolaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál (3 g) őrölt kömény
  • 1 csapott teáskanál himalája só
  • 1 dkg étkezési szódabikarbóna

Elkészítése:

  1.  A szénhidrátcsökkentett lisztet, a sót, az őrölt köményt és a szódabikarbónát összekeverjük és aprítógépbe tesszük.
  2. A hideg vajat késsel feldaraboljuk és az aprítógépben lévő liszthez tesszük.
  3. Az aprítógépben összekeverjük a vajat a száraz anyagokkal (morzsás állagú tésztát kell kapnunk.).
  4. (Ha nincs aprítógépünk, kézzel morzsoljuk össze!)
  5. A vajas lisztes morzsához hozzáadjuk a reszelt sajtot, a natúr joghurtot, az olajat és a tojást, majd a géppel egynemű tésztává dolgozzuk össze.
  6. Kivesszük a tésztát az aprítógépből és átgyúrjuk.
  7. A gofrisütőt felforrósítjuk és vékonyan megkenjük zsiradékkal (kókuszolajjal vagy vajjal).
  8. A diétás sajtos tallérokat kétféleképp formázhatjuk:
  9. A legegyszerűbb, ha vizes kézzel egyforma méretű, diónyi gombócokat formázunk.
  10. A másik megoldás az, hogy kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és egy kb. 6 cm átmérőjű pohárral vagy fánk szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. (Ha a fánkszaggatós megoldást választjuk, érdemes mindig összegyúrni a maradék tésztákat és újra kiszaggatni.)
  11. A gombócokat vagy korongokat (attól függ, hogyan formáztuk) hármasával, egymástól egyforma távolságra rátesszük a sütőfelületre és a gofrisütő tetejét rázárjuk.
  12. Kb. 2-3 perc alatt sül meg egy adag (ez gofrisütőtől is függ, de ha már aranybarnák a tallérok, akkor jók).
  13. Frissen azonnal fogyasztható, de lezárt dobozban vagy üvegben is napokig eláll!

100 g diétás sajtos tallér tápértéke:

  • 402 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 17 g fehérje,
  • 27 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?