Diétás sajtos tallér gofrisütőben sütve

Diétás sajtos tallér tallérsütő helyett egyszerűen gofrisütőben megsütve!

Én már sokszor elkészítettem Regina barátnőm receptje alapján.

Fenn is volt itt régebben egy lenmaglisztes verzió, de alacsony szénhidráttartalom ide vagy oda, nem volt túl népszerű közöttetek a barna színe miatt.

Most viszont újra elkészítettem szénhidrátcsökkentett lisztből, így nemcsak az íze és a szénhidráttartalma, hanem a színe is barátságosabb lett!

A magas rosttartalmú szénhidrátcsökkentett lisztből készítve már 2-3 db is nagyon laktató, ezért nem fogod tudni túlenni magad belőle, azt garantálom! (Nem, ez nem az a fajta sós nasi, ami eteti magát! 😉 )

Ráadásul nemcsak szuper vendégváró, hanem nagyon jó kis útravaló, vagy egészséges tízórai is egyben!

Előre szólok, hogy ez a diétás sajtos tallér nem lesz olyan hártyavékony és ropogós, mint a hagyományos, tallérsütőben sült sajtos tallér, de így is nagyon finom diétás sós keksz a végeredmény!

(Meg amúgy szerintem gofrisütő több háztartásban van, mint tallérsütő.)

Diétás sajtos tallér

Diétás sajtos tallér recept

Diétás sajtos tallér hozzávalók:

  • 35 dkg Dia Wellness -50 % lisztkeverék
  • 12 dkg reszelt light trappista sajt
  • 12 dkg hideg vaj (puha, nem olvadt kókuszzsírral helyettesíthető)
  • 10 dkg natúr görög joghurt
  • 1 evőkanál (7 g) extra szűz olívaolaj
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál (3 g) őrölt kömény
  • 1 csapott teáskanál himalája só
  • 1 dkg étkezési szódabikarbóna

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Elkészítése:

  1.  A szénhidrátcsökkentett lisztet, a sót, az őrölt köményt és a szódabikarbónát összekeverjük és aprítógépbe tesszük.
  2. A hideg vajat késsel feldaraboljuk és az aprítógépben lévő liszthez tesszük.
  3. Az aprítógépben összekeverjük a vajat a száraz anyagokkal (morzsás állagú tésztát kell kapnunk.).
  4. (Ha nincs aprítógépünk, kézzel morzsoljuk össze!)
  5. A vajas lisztes morzsához hozzáadjuk a reszelt sajtot, a natúr joghurtot, az olajat és a tojást, majd a géppel egynemű tésztává dolgozzuk össze.
  6. Kivesszük a tésztát az aprítógépből és átgyúrjuk.
  7. A gofrisütőt felforrósítjuk és vékonyan megkenjük zsiradékkal (kókuszolajjal vagy vajjal).
  8. A diétás sajtos tallérokat kétféleképp formázhatjuk:
  9. A legegyszerűbb, ha vizes kézzel egyforma méretű, diónyi gombócokat formázunk.
  10. A másik megoldás az, hogy kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és egy kb. 6 cm átmérőjű pohárral vagy fánk szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. (Ha a fánkszaggatós megoldást választjuk, érdemes mindig összegyúrni a maradék tésztákat és újra kiszaggatni.)
  11. A gombócokat vagy korongokat (attól függ, hogyan formáztuk) hármasával, egymástól egyforma távolságra rátesszük a sütőfelületre és a gofrisütő tetejét rázárjuk.
  12. Kb. 2-3 perc alatt sül meg egy adag (ez gofrisütőtől is függ, de ha már aranybarnák a tallérok, akkor jók).
  13. Frissen azonnal fogyasztható, de lezárt dobozban vagy üvegben is napokig eláll!

100 g diétás sajtos tallér tápértéke:

  • 402 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 17 g fehérje,
  • 27 g zsír.

Még több diétás sós keksz és rágcsálnivaló recept ITT >>> Diétás Sós Sütemények

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Diétás sajtos tallér gofrisütőben
Farkas Erika fotója
Diétás sajtos tallér gofrisütőben sütve
PInezits Zsuzsanna fotója – „Köszönöm ezt a csudajó receptet! Imádom?”

Vélemény, hozzászólás?