Töltött paradicsom receptem segít Neked, hogy húsvétkor is tartani tudd a formádat.
A töltött paradicsom egy nagyon praktikus, előző nap elkészíthető, húsvéti hidegtálra való diétás étel, de nem mindegy, hogy mivel töltjük meg a paradicsomokat!
Az általam készített diétás tojáskrém nem tartalmaz vajat vagy margarint, krémsajttal készült, így a zsírtartalmát az eredeti recept felére sikerült csökkenteni. A fehérjetartalma a tojásnak köszönhetően magas, ha pedig a húsvéti sonkával együtt eszed, akkor kimagasló!
(Ha pedig elmúlik a húsvét, akkor fogyaszd bátran ezt a töltött paradicsomot akár vacsorára is!)
Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel
Hozzávalók (4 db-hoz):
- 4 tojás keményre főzve
- 4 nagyobb paradicsom
- 10 dkg light mascarpone vagy más zsírszegény, natúr krémsajt
- 1 teáskanál cukormentes mustár
- egy marék snidling apróra vágva (elhagyható vagy ízlés szerint más zöldfűszerrel helyettesíthető)
- só, bors
Töltött paradicsom töltelék elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és még melegen összetörjük krumplinyomóval (aprítógépbe is teheted, ha van).
- A tojáskrémet összekeverjük a krémsajttal, a mustárral, a snidlinggel, a sóval és a borssal.
- A paradicsomok tetejét levágjuk úgy, hogy a tojáskrém betöltése után kalapszerűen vissza tudjuk rakni (ez kb. 1-1,5 cm vastag szeletet jelent a tetejétől számítva) .
- Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, teáskanállal kiszedjük a belőle a belsejét. (A kivájt belső részre most nem lesz szükségünk, de ne dobjuk ki, szendvicshez vagy salátába tökéletes!)
- Az elkészült tojáskrémet beletöltjük a paradicsomok belsejébe, majd visszarakjuk rájuk a kalapokat.
- Azonnal fogyasztható!

+1 Reya Tipp: tovább növelheted a töltött paradicsom fehérjetartalmát, ha összekevered összetört tonhalkonzervvel!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!