Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel töltve

Print Friendly, PDF & Email

Töltött paradicsom receptem segít Neked, hogy húsvétkor is tartani tudd a formádat.

A töltött paradicsom egy nagyon praktikus, előző nap elkészíthető, húsvéti hidegtálra való diétás étel, de nem mindegy, hogy mivel töltjük meg a paradicsomokat!

Az általam készített diétás tojáskrém nem tartalmaz vajat vagy margarint, krémsajttal készült, így a zsírtartalmát az eredeti recept felére sikerült csökkenteni. A fehérjetartalma a tojásnak köszönhetően magas, ha pedig a húsvéti sonkával együtt eszed, akkor kimagasló!

(Ha pedig elmúlik a húsvét, akkor fogyaszd bátran ezt a töltött paradicsomot akár vacsorára is!)

Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel
Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel

Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel

Hozzávalók (4 db-hoz):

  • 4 tojás keményre főzve
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 10 dkg light mascarpone vagy más zsírszegény, natúr krémsajt
  • 1 teáskanál cukormentes mustár
  • egy marék snidling apróra vágva (elhagyható vagy ízlés szerint más zöldfűszerrel helyettesíthető)
  • só, bors

Töltött paradicsom töltelék elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és még melegen összetörjük krumplinyomóval (aprítógépbe is teheted, ha van).
  2. A tojáskrémet összekeverjük a krémsajttal, a mustárral, a snidlinggel, a sóval és a borssal.
  3. A paradicsomok tetejét levágjuk úgy, hogy a tojáskrém betöltése után kalapszerűen vissza tudjuk rakni (ez kb. 1-1,5 cm vastag szeletet jelent a tetejétől számítva) .
  4. Miután levágtuk a paradicsomok tetejét, teáskanállal kiszedjük a belőle a belsejét. (A kivájt belső részre most nem lesz szükségünk, de ne dobjuk ki, szendvicshez vagy salátába tökéletes!)
  5. Az elkészült tojáskrémet beletöltjük a paradicsomok belsejébe, majd visszarakjuk rájuk a kalapokat.
  6. Azonnal fogyasztható!
Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel elkészítve
Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel elkészítve

+1 Reya Tipp: tovább növelheted a töltött paradicsom fehérjetartalmát, ha összekevered összetört tonhalkonzervvel!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel - Roneczné Ambrus-Tóth Judit fotója
Töltött paradicsom diétás tojáskrémmel – Roneczné Ambrus-Tóth Judit fotója
 

Vélemény, hozzászólás?