Tökéletes diétás zabpalacsinta recept (szakadásmentes)

Print Friendly, PDF & Email

Zabpalacsinta, az első számú diétás palacsinta recept, amit minden diétázó legalább egyszer elkészít!

Ez az egészséges palacsinta zablisztből készült. A zabliszt rosttartalmának köszönhetően a zabpalacsinta szénhidráttartalma lassan, fokozatosan szívódik fel, így nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet, nagyon laktató és fele annyi palacsintával is jóllaksz belőle, mint amennyit a hagyományosból meg tudtál enni!

(Mennyit bírtál a hagyományosból? 4-5-öt, ne adj’Isten akár 6-ot is? Na, a zabpalacsintából nem fogsz bírni ennyit enni, max. 2-3-at!)

Mitől olyan jó ez a zabpalacsinta recept?

Első nekifutásra azt gondolnád, hogy diétás palacsintát zabpehelylisztből sütni aztán nem nagy kunszt… Aztán bekevered, elkezded sütni… Az első leragad, szétszakad… Sebaj, gondolod, mindig az elsővel van a legtöbb gond…. Aztán a másodikkal, harmadikkal, negyedikkel ugyanígy jársz (mint én régebben, számtalanszor, amíg ki nem kísérleteztem ezt a receptet).

Közben pedig az a fránya palacsintatészta csak sűrűsödik, sűrűsödik, ész nélkül hígítod a tésztát és a végén dobhatod az egészet a kukába.

Na, ezeket a felesleges köröket és felesleges idegeskedést megspórolhatod magadnak, ha elkészíted ezt a zabpalacsinta receptemet.

Ez a zabpalacsinta recept ugyanis

  • nem ragad le,
  • nem szakad szét sütés közben,
  • szépen feltekerhető,
  • laktató,
  • egészséges palacsinta, amit gluténmentes zablisztből készítve lisztérzékenyek is ehetnek!

Zabpalacsinta recept, diétás palacsinta zablisztből

Zabpalacsinta recept:

Zabpalacsinta hozzávalók (10 db átlagos méretű palacsintához):

  • 3 db M-es tojás
  • 15 gramm Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 15 dkg zabliszt vagy zabpehelyliszt (>>> ITT VESZEM )
  • 0,5 liter víz (sima vagy szódavíz) vagy kókusztej
  • 1 csipet himalája só
  • extra szűz olívaolaj spray vagy kevés olvasztott kókuszolaj a sütéshez

Zabpehelyliszt házilag:

A zabpalacsinta elkészítése:

  1. A tojásokat felütjük és egy tálban lazán felverjük.
  2. A tojásokhoz adjuk a negyedannyi édesítőt és a himalája sót, majd belekeverjük a zablisztet.
  3. A zabpalacsinta tésztát folyamatos kevergetés mellett felöntjük a vízzel/kókusztejjel és csomómentesre keverjük.
  4. A palacsinta tésztát 5 percig állni hagyjuk, közben felforrósítjuk a palacsintasütőt.
  5. A felforrósított palacsintasütőt hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel (vagy szilikonos ecset segítségével vékonyan megkenjük olvasztott kókuszzsírral – fontos, hogy ne az olajjal együtt forrósítsuk fel a palacsintasütőt, hanem csak akkor kenjük meg a zsiradékkal, ha már forró!).
  6. Egy palacsintához kicsivel több, mint fél levesszedő kanál palacsintatésztát a kiolajozott palacsintasütőbe adagolunk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne.
  7. Ha a palacsinta egyik oldala megsült (lehet látni, ahogy a szélétől a közepe felé haladva elveszíti a tészta a nyers színét, kb. 2 perc alatt), egy hosszú, lapos kés vagy palacsintás lapát segítségével átfordítjuk a másik oldalára és kb. 2 perc alatt azt is megsütjük.
  8. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg el nem fogy a zabpalacsinta tésztája.
  9. Frissen fogyasztható, zsírszegény, cukrozatlan kakaóporral, cukormentes mogyorókrémmel, cukormentes lekvárral töltve, kalóriamentes csoki, eper vagy karamell öntettel meglocsolva.
  10. Ha édesítőszer helyett sót teszel bele, használhatod ezt a receptet diétás hortobágyi palacsintához is vagy a tésztát sűrűbbre készítve (szintén sósan) palacsintatésztában sült csirkemellhez!

Lekvár cukor nélkül: bevált tippek cukormentes, tartósítószermentes házi lekvár készítéséhez!!!

Zabpalacsinta, diétás palacsinta zabpehelylisztből

Tipp: egyszerre csak a receptben szereplő egy adagot keverd be, mert dupla (vagy tripla) adagnál már nagyon besűrűsödik, aztán hígíthatod és végül szakadni fog!

Töltsd meg a palacsintát chia magos eperlekvárral! >>> Chia magos eperlekvár recept 

100 gramm zabpalacsinta átlagos tápértéke (töltelék nélkül):

  • 100 kcal
  • 13 g szénhidrát
  • 3 g zsír
  • 4 g fehérje

1 db zabpalacsinta átlagos tápértéke (10 db 82 g/db súlyú palacsinta esetén, töltelék nélkül):

  • 82 kcal,
  • 10 g szénhidrát,
  • 3 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Még több diétás palacsinta receptet találsz ITT >>> Diétás Palacsinta Receptek

Még több diétás palacsinta töltelék ötletért kattints ide >>>  Diétás palacsinta töltelékek

Akik már elkészítették ezt a diétás recepet:

Zabpalacsinta recept
Zabpalacsinta – Kolozs Viktória fotója – „Hónapok óta nem ettem palacsintát….de ma megsütöttem életem első zabpehelylisztes palcsiját! <3
Nagyon finom uzsonna volt :)”

Vélemény, hozzászólás?