Dagasztás nélküli szénhidrátcsökkentett kenyér házilag

Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag, dagasztás nélkül.

Ennél kényelmesebben szerintem nem lehet finom, mégis egészséges, csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret sütni!

Ahhoz, hogy elkészítsd ezt a házi szénhidrátcsökkentett kenyeret, semmilyen pék tudás vagy gyakorlat nem szükséges!

Csak összekevered, félreteszed és amikor ráérsz, sütésre készen is áll a kenyértészta!

Elvileg 9-12 órát kell állnia, amit érdemes úgy időzíteni, hogy vagy este kevered össze a tésztát, vagy reggel. Így ha este keverted össze, akkor reggel akár friss meleg kenyérrel is ébresztheted a Családot! Ha pedig reggel kevered be a kenyértésztát, akkor este már sütheted is!

(Én szombat reggel kevertem be, és eredetileg szombat este terveztem megsütni, de mivel későn és fáradtan értünk haza, mindez vasárnap reggelre maradt. Így az én kenyértésztám 24 órát állt, utána sütöttem, de ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből, így is gyönyörű lyukacsos lett a bélzete és nagyon finom az íze.  Még a diétás péksütiket nem kedvelő kislányomnak is ízlett az ebből a kenyérből készített szendvics!)

Még több diétás kenyér recept ITT >>> Diétás kenyér receptek

Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag, dagasztás nélkül
Ilyen szép levegős ennek a kenyérnek a bélzete

Dagasztás nélküli szénhidrátcsökkentett kenyér házilag recept

Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag hozzávalók:

  • 40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
  • 3,5 dl langyos víz
  • 7 g (1 csomag) instant élesztő
  • 1 teáskanál himalája só

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag elkészítése:

  1. A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel.
  2. A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak annyira, hogy sehol ne maradjon nyers lisztes rész).
  3. A tálat folpackkal letakarva a konyhapulton hagyjuk 9-12 órára (vagyis akár egy egész éjszakára vagy egész napra).
  4. Sütés előtt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. Egy fedeles jénait kibélelünk sütőpapírral és a fedele nélkül berakjuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
  6. Amíg a jénai átmelegszik, a szénhidrátcsökkentett kenyér tésztát kevés liszttel (kb. 2 dkg) átgyúrjuk és kenyér alakúra formázzuk (nem kell sokáig gyúrni, csak épp, hogy formás legyen).
  7. A megformázott szénhidrátcsökkentett kenyeret beletesszük az előmelegített jénaiba és a tetejét rárakjuk.
  8. 200 fokon kb. 45 percig sütjük fedő alatt.
  9. 45 perc után levesszük a fedőt és ha nem pirult meg eléggé, további 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a kenyér teteje.
  10. Ha kész, kivesszük a kenyeret a sütőből, majd vizes ecsettel átkenjük (röstellem, de én ezt elfelejtettem) a tetejét és rácson hagyjuk kihűlni.
  11. Ehetjük diétás szendvicsekhez, diétás bundáskenyeret készíthetünk belőle vagy bármihez, amihez kenyér szükséges.

Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag, dagasztás nélkül

Még több szénhidrátcsökkentett péksütemény receptet, diétás reggeli ötletet találsz ITT >>>

Szénhidrátcsökkentett Pékáru Receptek

Szénhidrátcsökkentett Receptek

100 g szénhidrátcsökkentett kenyér házilag tápértéke:

  • 178 kcal,
  • 18 g ch,
  • 13 g fehérje,
  • 3 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

diétás gasztroblogger

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft.támogatta.)

Akik már megsütötték ezt a szénhidrátcsökkentett kenyeret:

Szénhidrácsökkentett kenyér házilag
Fancsal Erika fotója
Huszár Nelli fotója
 

Vélemény, hozzászólás?