Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag, dagasztás nélkül.
Ennél kényelmesebben szerintem nem lehet finom, mégis egészséges, csökkentett szénhidráttartalmú kenyeret sütni!
Ahhoz, hogy elkészítsd ezt a házi szénhidrátcsökkentett kenyeret, semmilyen pék tudás vagy gyakorlat nem szükséges!
Csak összekevered, félreteszed és amikor ráérsz, sütésre készen is áll a kenyértészta!
Elvileg 9-12 órát kell állnia, amit érdemes úgy időzíteni, hogy vagy este kevered össze a tésztát, vagy reggel. Így ha este keverted össze, akkor reggel akár friss meleg kenyérrel is ébresztheted a Családot! Ha pedig reggel kevered be a kenyértésztát, akkor este már sütheted is!
(Én szombat reggel kevertem be, és eredetileg szombat este terveztem megsütni, de mivel későn és fáradtan értünk haza, mindez vasárnap reggelre maradt. Így az én kenyértésztám 24 órát állt, utána sütöttem, de ez semmit nem vont le az élvezeti értékéből, így is gyönyörű lyukacsos lett a bélzete és nagyon finom az íze. Még a diétás péksütiket nem kedvelő kislányomnak is ízlett az ebből a kenyérből készített szendvics!)

Dagasztás nélküli szénhidrátcsökkentett kenyér házilag recept
Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag hozzávalók:
- 40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
- 3,5 dl langyos víz
- 7 g (1 csomag) instant élesztő
- 1 teáskanál himalája só
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Szénhidrátcsökkentett kenyér házilag elkészítése:
- A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel.
- A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak annyira, hogy sehol ne maradjon nyers lisztes rész).
- A tálat folpackkal letakarva a konyhapulton hagyjuk 9-12 órára (vagyis akár egy egész éjszakára vagy egész napra).
- Sütés előtt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy fedeles jénait kibélelünk sütőpapírral és a fedele nélkül berakjuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
- Amíg a jénai átmelegszik, a szénhidrátcsökkentett kenyér tésztát kevés liszttel (kb. 2 dkg) átgyúrjuk és kenyér alakúra formázzuk (nem kell sokáig gyúrni, csak épp, hogy formás legyen).
- A megformázott szénhidrátcsökkentett kenyeret beletesszük az előmelegített jénaiba és a tetejét rárakjuk.
- 200 fokon kb. 45 percig sütjük fedő alatt.
- 45 perc után levesszük a fedőt és ha nem pirult meg eléggé, további 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a kenyér teteje.
- Ha kész, kivesszük a kenyeret a sütőből, majd vizes ecsettel átkenjük (röstellem, de én ezt elfelejtettem) a tetejét és rácson hagyjuk kihűlni.
- Ehetjük diétás szendvicsekhez, diétás bundáskenyeret készíthetünk belőle vagy bármihez, amihez kenyér szükséges.
100 g szénhidrátcsökkentett kenyér házilag tápértéke:
- 178 kcal,
- 18 g ch,
- 13 g fehérje,
- 3 g zsír.
Ha szeretnél fogyni és életmódot váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- ha már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, és eddig sosem sikerült igazán,
- esetleg inspirációra van szükséged, hogy mit ehetsz salátán és csirkemellen kívül, ami laktató, finom és diétás egyszerre, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS RÉSZLETEI ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)
Még több szénhidrátcsökkentett péksütemény receptet, diétás reggeli ötletet találsz ITT >>>
Szénhidrátcsökkentett Pékáru Receptek
Szénhidrátcsökkentett Receptek
Még több diétás kenyér recept ITT >>> Diétás kenyér receptek
Akik már megsütötték ezt a szénhidrátcsökkentett kenyeret:



2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!