Rántott hal sütőben sütve, egészségesen, olaj nélkül!
Diétás panírban sült rántott hal, ami éppúgy elkészíthető egy hűvösebb nyári napon a balatoni / dunai 😉 hekk alternatívájaként mint a karácsonyi asztalra vagy egy hétköznapi diétás ebédre is!
A rántott hal sütőben sütve lényegesen alacsonyabb kalóriatartalmú, és alacsonyabb zsírtartalmú, mint az olajban tocsogó társáé, így a zabpehelylisztes teljes kiőrlésű panírral teljesen beleillik egy életmódváltó (fogyni vágyó) étrendjébe!

Rántott hal sütőben sütve recept
Hozzávalók 2 szelethez:
- 2 szelet (10 dkg) kiolvasztott, lecsöpögtetett tengeri halfilé (nálam hekkfilé)
- 2 dkg zabpehelyliszt
- 1 db M-es (közepes) tojás
- 6 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű száraz kenyér ledarálva húsdarálón, de használható Dia Wellness panírmorzsa is, azzal kevesebb szénhidrátot tartalmaz majd az étel)
- adalékmentes sült hal fűszerkeverék
- egy nagy csipet himalája só
- extra szűz olívaolaj spray vagy egy kevés olvasztott kókuszzsír
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek (zabpehelyliszt, panírmorzsa) beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Rántott hal készítése:
- A halfilék mindkét oldalát megszórjuk kevés sült hal fűszerkeverékkel.
- Külön tányérba előkészítjük a zabpehelylisztet, a tojást és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát.
- A tojást megsózzuk.
- A befűszerezett halfiléket először zabpehelylisztbe, majd a felvert, sózott tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk.
- Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral és a halfilék helyét befújjuk olajspray-vel (vagy vékonyan átkenjük olvasztott kókuszzsírral).
- A bepanírozott halfiléket a beolajozott sütőpapírra fektetjük, majd a tetejüket is befújjuk olaspray-vel (vagy átkenjük ecsettel kókuszzsírral).
Rántott hal sütése:
- A bepanírozott, beolajozott halfilét tepsivel együtt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- 15-20 percig sütjük (sütőtől függ a pontos sütési idő, nálam 18 perc volt alsó-felső sütésen, villanysütőben) a halfilék egyik oldalát, míg aranybarna nem lesz.
- Ha a hal egyik oldala megsült, egy lapátkanál segítségével megfordítjuk és további öt percig sütjük (ilyenkor a hal már puha, csak a panírnak kell ropogósra sülnie).
- Ugyanezzel a módszerrel készíthetsz zabpelyhes házi halrudacskát is >>> Halrudacska házilag
További diétás panír ötletekért kattints >>> Diétás panír ötletek liszt és zsemlemorzsa helyett
Még több halas recept életmódváltóknak >>> Diétás Hal Receptek
Kalória és szénhidráttartalma:
- 100 gramm 212 kcal és 22 g szénhidrátot tartalmaz!
+1 Tipp: direkt nem sóztam be a halat, mert a sütésnél sok vizet engedett volna és széthullik.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!