Így készül a legfinomabb cukormentes málnaszörp házilag!

Cukormentes málnaszörp házilag, aromák és mindenféle színezékek nélkül.

A cukormentes málnaszörp készítése nagyon egyszerű, csupán a hagyományos málnaszörpben a cukrot kell édesítőszerre cserélni.

Ez a recept egy igazi nagymama, pontosabban nagypapa féle recept.

A szomszédunk, Laci bácsi szokta készíteni és hagyományos verzióban annyira zseniális, hogy nem volt kétség afelől, hogy tőle kérek tanácsot a leszüretelt málnánk felhasználásával kapcsolatban. 🙂

Ízre hozza az eredeti, cukros verziót. Az állagában annyi különbség van, hogy az édesítőszer miatt nem olyan szirupos, de ez mit sem von le az élvezeti értékéből.

Cukormentes málnaszörp készítése

Cukormentes málnaszörp recept

Cukormentes málnaszörp hozzávalók (1,65 liter kész szörphöz):

  • 1,5 kg málna
  • 0,5 liter víz
  • 15 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 3 g nátrium benzoát (ha elraknád télire)

Cukormentes málnaszörp készítése:

  1. A málnát leturmixoljuk és 2 napig hűtőben állni hagyjuk.
  2. A 2 nap letelte után a málnapépet sűrű szövésű tiszta konyharuhán, gézen vagy egy vadi új nejlonharisnyán keresztül facsaró mozdulatokkal átpréseljük úgy, hogy a lehető legtöbb málnavelőt nyomjuk ki belőle.
  3. Amikor úgy látjuk, hogy már nem tudunk több málnavelőt kipréselni a málnából, a fennmaradt magokat a szűrésre használt textíliával együtt egy tálba tesszük (nem öntjük ki a magokat!) és ráöntünk 0,5 liter hideg vizet, majd újra kifacsarunk belőle annyi málnalevet, amennyit csak tudunk.
  4. Az így kifacsart málnalevet/málnavelőt egy lábasban felrakjuk főni.
  5. Hozzáadjuk az édesítőszert és a nátrium benzoátot, majd a forrástól számított 3-4 percig főzzük.
  6. Közben alaposan kimossuk a szörpös üvegeket és egy tepsi hideg vízbe állítjuk, majd a tepsit a tűzhelyre tesszük és a benne lévő vizet az üvegekkel együtt felforraljuk. (Így az üvegek sterilizálódnak és egyben át is melegednek, nem fognak elpattanni, amikor beletöltjük a forró málnaszörpöt.)
  7. A közben elkészült málnaszörpöt fokozatosan, óvatosan a tiszta, átforrósodott üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük őket. (Száraz dunszt: a lezárt üvegeket vastag paplanokkal, takarókkal betakarjuk és hagyjuk, hogy fokozatosan, 3-4 nap alatt hűljenek ki.)
  8. Kihűlés után fogyasztható.

Diétás Italok Életmódváltóknak >>> Diétás Italok

Diétás Üdítő ötletek házilag >>> Diétás Üdítők

Tipp: ha nem szeretnéd télre elrakni, akkor nem szükséges tartósítószert tenni bele, Laci bácsi szerint hűtőben 2 hétig eláll.

Ezt a málnaszörpöt ihatod vízzel hígítva, de hígítás nélkül is tökéletes pl. diétás rizskoch-hoz vagy szénhidrátcsökkentett császármorzsához.

Egészségetekre!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

DIÉTA TIPPEK életmódváltáshoz, diétás receptek elkészítéséhez:

Mit használj fehér liszt helyett, ha fogyni akarsz?

MI az a negyedannyi édesítő és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) – tudnivalók és adagolásuk

Életmódváltás lépésről lépésre: az egészséges életmód alapjai

Életmódváltás lépésről lépésre: a lassú felszívódású szénhidrátok listája

Életmódváltás lépésről lépésre: mikor mit egyek, ha fogyni akarok?

Mit egyek, ha fogyni akarok? BEVÁSÁRLÓLISTA ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ

Még több hasznos tipp életmódváltáshoz >>> DIÉTA TIPPEK

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Hungary Kft. támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?