Kesudiós csokis zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz kesudióval és csokival

Szuper kis diétás zabpelyhes, csokis rágcsálnivaló például kiránduláshoz, utazáshoz, vagy több napra dobozolva diétás tízóraira vagy uzsonnára is tökéletes!

Zárt üvegben vagy kekszes dobozban akár két hétig is eláll, ha csak el nem fogy! 🙂

Zabpelyhes keksz (kesudiós, csokis)

Zabpelyhes keksz recept

Zabpelyhes keksz hozzávalók (kb. 30 db-hoz):

  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg zsírszegény, natúr kakaópor
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 3 evőkanál (60 g) negyedannyi édesítő
  • 3 db közepes tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 5 g sütőpor

    Elkészítése:

    Első lépésként egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrozatlan, natúr kakaóport, a természetes édesítőszert és a foszfátmentes sütőport.
    A cukormentes étcsokit vízfürdő felett a kókuszzsírral együtt felolvasztjuk, majd a száraz anyagokhoz keverjük.
    A keksz tészta közepébe gödröt készítünk és beleütjük a tojásokat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
    Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, amiket ellapítva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk.
    A megformázott kekszek tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott kesudióval.
    180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 
    Ha kihűlt, ízlés szerint megszórhatjuk eritrit porcukorral, vagy fogyaszthatjuk porcukor nélkül is!

    100 g kesudiós csokis zabpelyhes keksz tápértéke:

    364 kcal,
    30 g szénhidrát,
    11 g fehérje,
    20 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?