Kesudiós csokis zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz kesudióval és csokival

Szuper kis diétás zabpelyhes, csokis rágcsálnivaló például kiránduláshoz, utazáshoz, vagy több napra dobozolva diétás tízóraira vagy uzsonnára is tökéletes!

Zárt üvegben vagy kekszes dobozban akár két hétig is eláll, ha csak el nem fogy! 🙂

Zabpelyhes keksz (kesudiós, csokis)

Zabpelyhes keksz recept

Zabpelyhes keksz hozzávalók (kb. 30 db-hoz):

  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 5+5 dkg kesudió
  • 5 dkg zsírszegény, natúr kakaópor
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 3 evőkanál (60 g) Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 3 db közepes tojás
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 5 g sütőpor

    Elkészítése:

    Első lépésként egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrozatlan, natúr kakaóport, 5 dkg durvára vágott kesudiót, a természetes édesítőszert és a foszfátmentes sütőport.
    A cukormentes étcsokit vízfürdő felett a kókuszzsírral együtt felolvasztjuk, majd a száraz anyagokhoz keverjük.
    A keksz tészta közepébe gödröt készítünk és beleütjük a tojásokat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
    Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, amiket ellapítva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk.
    A megformázott kekszek tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott kesudióval.
    180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 
    Ha kihűlt, ízlés szerint megszórhatjuk eritrit porcukorral, vagy fogyaszthatjuk porcukor nélkül is!

    Zabpelyhes keksz kalória és szénhidrát tartalma:

  • 30 db zabpelyhes keksz esetén 1 db 82 kcal és 8,8 g CH

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?