Zabpelyhes keksz kesudióval és csokival
Szuper kis teljes kiőrlésű keksz zabpehellyel, cukor nélkül!
Finom csokis rágcsálnivaló például kiránduláshoz, utazáshoz, vagy több napra dobozolva diétás tízóraira vagy uzsonnára is tökéletes!
Zárt üvegben vagy kekszes dobozban akár két hétig is eláll, ha csak el nem fogy! 🙂
Zabpelyhes keksz recept
Zabpelyhes keksz hozzávalók (kb. 30 db-hoz):
- 10 dkg zabpehely (ITT VESZEM – kedvezménnyel!)
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg zsírszegény, natúr kakaópor
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé
- 3 evőkanál (60 g) negyedannyi édesítő
- 3 db közepes tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- 5 g sütőpor
Elkészítése:
Első lépésként egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrozatlan, natúr kakaóport, a természetes édesítőszert és a foszfátmentes sütőport.A cukormentes étcsokit vízfürdő felett a kókuszzsírral együtt felolvasztjuk, majd a száraz anyagokhoz keverjük.A keksz tészta közepébe gödröt készítünk és beleütjük a tojásokat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.Diónyi nagyságú gombócokat készítünk, amiket ellapítva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk.A megformázott kekszek tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott kesudióval.180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.Ha kihűlt, ízlés szerint megszórhatjuk eritrit porcukorral, vagy fogyaszthatjuk porcukor nélkül is!100 g kesudiós csokis zabpelyhes keksz tápértéke:
- 364 kcal,
- 30 g szénhidrát,
- 11 g fehérje,
-
- 20 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás keksz receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!