Fitt zabkorpás tejbegríz

Zabkorpás tejbegríz cukor nélkül, magas fehérjetartalommal, csupa-csupa lassan felszívódó szénhidráttal.

A tejbegríz tipikusan az az étel, ami a hagyományos recept szerint sajnos nem túl egészséges és eléggé hizlal is. Ezért a tehéntej és a búzadara magas és gyorsan felszívódó szénhidráttartalma a felelős, na meg persze a tengernyi cukor, amit belekeverünk, illetve rászórunk….

Mivel ez így egyáltalán nem alakbarát, ezeket a hozzávalókat mindenképp egészségesebbre kell cserélnünk, de úgy, hogy a retro tejbegríz feeling ne változzon!

Lássuk, mit tehetünk az “ügy” érdekében!

  • a búzadarát cseréljük magas rosttartalmú, ez által lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó zabkorpára (így laktatóbb és vércukorszint kímélő is lesz a diétás tejbegrízünk),
  • a tehéntej helyett lehetőség szerint használjunk cukormentes kókusztejet vagy mandulatejet (a rizstej, zabtej is gyors ch sajnos),
  • a cukor helyett használjunk édesítőt (lehetőleg olyat, aminek nincs felszívódó szénhidráttartalma),
  • végül pedig a sima kakaós vagy fahéjas szórás mellett ízesítsük a zabos tejbegrízünket csokis vagy fahéjas fehérjeporral, így a fehérjebevitel is pipa lesz!

Így a finom, de egészségtelen hagyományos tejbegrízből egy igazi szuper diétás, alakbarát és szépítő, teljes értékű reggeli válik!

Fitt fehérjés zabkorpás tejbegríz

Zabkorpás tejbegríz recept

Hozzávalók a zabkorpás tejbegrízhez (1 nagyobb adag):

  • 3 dl cukormentes kókusztej
  • 5 dkg zabkorpa
  • 1 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint változtatható a mennyisége)
  • 1 adagolókanál (28 g) tetszőleges fehérjepor
  • őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor a tetejére

Zabkorpás tejbegríz elkészítése:

  1. A kókusztejet egy lábasban felforraljuk (fedő nélkül).
  2. A forró kókusztejbe folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a zabkorpát, majd ízlés szerinti sűrűségűre főzzük (van aki hígabban, van, aki sűrűbben szereti).
  3. Ha besűrűsödött a tejbegríz, belekeverjük az édesítőt és a fahéjas fehérjeport.
  4. Tányérba adagoljuk, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal és így fogyasztjuk.
  5. Nemcsak frissen, hanem másnap, melegítve is finom, így jól dobozolható!

A teljes adag fehérjés zabkorpás tejbegríz tápértéke:

  • 288 kcal (hagyományos, fehérjepor nélkül, búzadarával, 2,8 %-os tehéntejjel és kristálycukorral ez 520 kcal lenne!),
  • 33 g szénhidrát (hagyományos tejbegríznél ez 91,5 g CH!!!),
  • 24 g fehérje (hagyományosan, fehérjepor nélkül készítve ez CSAK 13,5 g fehérje lenne!),
  • 3 g zsír (hagyományosan készítve ez 9,5 g !).

100 g zabkorpás tejbegríz tápértéke:

  • 74 kcal (hagyományosan készítve ez 133 kcal lenne!),
  • 9 g szénhidrát (hagyományosan készítve ez 23 g lenne !),
  • 6 g fehérje (hagyományosan, fehérjepor nélkül készítve ez CSAK 3,5 g fehérje lenne!)
  • 1 g zsír (hagyományosan készítve ez 2,4 g !)

Még több fehérjeporos receptet találsz ITT >>> Fehérjeporos Receptek

Még több fitt receptet találsz ITT >>> Fitt Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Kérdésed van?

Vagy csak megmutatnád, hogy Neked hogy sikerült ez a proteines recept?

Itt tudsz kérdezni vagy a saját fehérjés receptjeidet megmutatni >>> Proteines diétás receptek nemcsak testépítőknek

 

Vélemény, hozzászólás?