Epres diétás sajttorta sütés nélkül

Diétás sajttorta sütés nélkül, rengeteg friss eperrel, cukormentesen!

Igazi tavaszi ünnepi torta, ünnepi alkalmakra!

Ha ezt a diétás tortát elkészíted, egy családi összejövetelen sem kell azzal nyugtatgatnod magadat, hogy a cukros, fehér lisztes süteményből egy szelet “belefér” csak azért, mert nincs más!

Nálunk is ünnepi alkalomra készült ez az egyszerűen elkészíthető diétás finomság, ugyanis a hétvégén ünnepeltük a 12. házassági évfordulónkat. Mondhatom, teljes volt a siker, mindenkinek nagyon ízlett!

Próbáld ki Te is! 🙂

Diétás sajttorta sütés nélkül

Diétás sajttorta recept sütés nélkül:

Hozzávalók:

A diétás sajttorta alapjához (22 cm átmérőjű csatos tortaformához, kb. 12 szelethez):

  • 20 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz (nálam Gullón márkájú)
  • 8 dkg olvasztott vaj (vagy folyékony kókuszolaj)
  • 2 dkg “negyedannyi” édesítő (stevia eritrit keverék)

A krémhez:

  • 15+30 dkg friss eper
  • 500 g light mascarpone
  • 4+2 dkg “negyedannyi” édesítő (stevia eritrit keverék)
  • 1 evőkanál vanília aroma (vagy vaníliás eritrit, esetleg vanília rúd kikapart magjai)
  • 4 dl (2 doboz) cukrozatlan habtejszín
  • 2 csomag (összesen 40 g) zselatin fix

Diétás sajttorta elkészítése:

Diétás sajttorta sütés nélkül
Diétás sajttorta készítésének lépései
  1. A kekszet az édesítőszerrel aprítógépbe tesszük és a lehető legapróbbra őröljük.
  2. A vajat felolvasztjuk és az édesítőszeres kekszhez keverjük, majd a keveréket a tortaforma aljába öntjük és a tenyerünkkel jó alaposan, egyenletesen lenyomkodjuk.
  3. 15 dkg epret hosszában megfelezünk és a tortaforma szélén sorba állítjuk őket úgy, hogy a szélesebb részük legyen alul (ez lesz a torta oldalán a díszítés).
  4. A light mascarponét 4 dkg édesítővel és a vaníliával habosra keverjük, majd félretesszük.
  5. A habtejszínt 2 dkg édesítővel elkezdjük felverni és keverés közben apránként hozzáadjuk a zselatin fixet, majd kemény habbá verjük.
  6. A tejszínhabot óvatosan belekeverjük a mascarpone krémbe, majd a kekszes alapra öntjük és egyenletesen szétkenjük.
  7. Ha szétkentük a tortaformában a krémet, háromszor-négyszer határozott mozdulatokkal odacsapkodjuk a tortaformát a konyhapulthoz, hogy a krém még jobban eloszoljon benne és a légbuborékok eltűnjenek.
  8. A maradék 30 dkg epret szintén hosszában (vagy ízlés szerint) feldaraboljuk és a torta tetejét kidíszítjük vele (ízlés szerint a mascarpone krémbe is keverhető, mielőtt még a tejszínhabot hozzáadnánk).
  9. Minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
  10. Amikor letelt a hűtési idő, a tortaforma mentén hosszú pengéjű késsel körbevágjuk a tortát, majd lecsatoljuk a tortaforma külső részét és szeleteljük.

Diétás sajttorta sütés nélkül

Diétás sajttorta kalória, szénhidrát, fehérje és zsírtartalma:

100 gramm epres sajttorta tartalmaz:

  • 31 kcal-t,
  • 1,75 g szénhidrátot,
  • 0,55 g fehérjét,
  • .2,4 g zsírt.

1 szelet epres sajttorta tartalmaz (12 egyforma szelet esetén):

  • 326 kcal-t,
  • 18 g szénhidrátot,
  • 5,6 g fehérjét,
  • .25,2 g zsírt.

Hasonló diétás édességek sütés nélkül >>> Diétás édességek sütés nélkül

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Epres diétás sajttorta sütés nélkül
Kovács Anett fotója
Epres diétás sajttorta sütés nélkül
Ambrus Roxána fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?