Pudingos meggyes rácsos párna reggelire

Print Friendly, PDF & Email

Meggyes rácsos párna cukormentes pudinggal, szénhidrátcsökkentett lisztből, cukormentesen!

Mivel a pékségek diétás péksütemény kínálata még mindig leginkább csak a kakaós csigában merül ki, továbbra is érdemes a diétás péksüteményeket házilag készíteni (annál is inkább, mivel a pékségekben sosem fogsz 100 %-ban cukor és fehér liszt mentes péksütit kapni!):

Ez a pudingos meggyes rácsos minden hiányérzetet kielégít: egyszerre finom és diétás (nem tartalmaz hozzáadott cukrot, szénhidráttartalma pedig alacsony, lassú felszívódású, sokáig laktat).

Pudingos meggyes rácsos párna diétásan
Pudingos meggyes rácsos párna diétásan

Pudingos meggyes rácsos párna recept

Hozzávalók a pudingos meggyes rácsos párna tésztájához: 

  • 0,5 kg Dia Wellness CH Mínusz Liszt + 2 dkg a szóráshoz
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 dkg sütőpor
  • 3 db M-es tojás+1 db a kenéshez
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 ek. (6 g) almaecet
  • 1 dl víz
  • 2 dkg Dia Wellness paleo porcukorhelyettesítő a szóráshoz (elhagyható)

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 10 dkg Dia Wellness főzős vaníliás pudingpor
  • 4 dl 1,5 %-os tej
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 35 dkg kimagozott meggy (friss, mirelit vagy cukormentes meggy befőtt – nálam Dia Wellness meggybefőtt)

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett hozzávalók beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Szénhidrátcsökkentett pudingos meggyes rácsos párna elkészítése:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
    2. A tésztalapokat 20 egyforma méretű téglalapra vágjuk..
    3. Elkészítjük a pudingos tölteléket: a pudingport az édesítővel összekeverjük, egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet hozzáöntjük, sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni (érdemes ezzel kezdeni).
    4. A kihűlt pudingba belekeverjük a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
    5. A pudingos tölteléket 10 db tésztalapon szétosztjuk úgy, hogy a tésztalapok széleit szabadon hagyjuk.
    6. A maradék 1 tojást felverjük és a tésztalapok széleit megkenjük.
    7. A maradék 10 – meg nem töltött – tésztalapot tésztarácsozó hengerrel bevágjuk (tésztarácsozót sütési kellékeket árusító boltokban lehet kapni).
    8. A bevagdalt lapokkal befedjük a megtöltött tésztalapokat és a széleket villával lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak és sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
    9. A pudingos meggyes párnákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
    10. A maradék tojással lekenjük mindegyiknek a tetejét.
    11. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    12. Hagyjuk kihűlni, majd porcukor helyettesítővel megszórva tálaljuk (a szórás elhagyható).

Cukormentes pudingos meggyes rácsos párna diétásan, Dia Wellness CH Minusz lisztből,

100 g pudingos meggyes rácsos párna átlagos tápértéke:

  • 168 kcal,
  • 10 g szénhidrát,
  • 12 g fehérje,
  • 7 g zsír.

1 db pudingos meggyes rácsos párna átlagos tápértéke (10 db egyforma esetén):

  • 328 kcal,
  • 20 g szénhidrát,
  • 24 g fehérje,
  • 14 g zsír.

Ha nem tudod, mennyit ehetsz ebből a péksütiből, ha fogyni szeretnél,

  • ha életmódot szeretnél váltani, de nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • ha már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, és sose sikerül lefogyni,
  • esetleg inspirációra van szükséged, hogy mit ehetsz salátán és csirkemellen kívül, ami laktató, finom és diétás egyszerre, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

TOP3 szénhidrátcsökkentett pékáru recept ITT >>> Szénhidrátcsökkentett pékáru házilag

Még több szénhidrátcsökkentett recept >>> Szénhidrátcsökkentett receptek

Vélemény, hozzászólás?