Sonkával, sajttal töltött diétás bundáskenyér (gluténmentes, ch mentes)

Diétás bundáskenyér ennél egyszerűbb és alacsonyabb szénhidráttartalmú nem lesz, az már biztos! 🙂

Mivel nem sütőben, hanem kókuszolajban sült, ezért nem zsírszegény, ellenben a 2 g/db szénhidráttartalmával gyakorlatilag szénhidrátmentesnek tekinthető.

Ha zsírszegény bundáskenyeret sütnél, ez a recept Neked készült >>> Tepsis bundáskenyér

Ezt a bundáskenyeret nemcsak reggelire, hanem akár diétás vacsorára is eheted. Nagy segítség lesz akkor, amikor a gyerkőcök bundit kérnek vacsorára, Te pedig csak nyelsz nagyokat, miközben nézed Őket evés közben.

Csupán arra figyelj, ha megetted, utána rengeteg folyadékot kell inni, mert az útifűmaghéj nagyon magas rosttartalma az emésztés során sok vizet von el a szervezetből és megfelelő folyadékbevitel nélkül puffadást, székrekedést okozhat! (Pont emiatt vacsorára elég belőle egy is.)

Ezt a diétás receptet inkább azoknak ajánlom, akik fogyni szeretnének. Cukrosoknak, IR-eseknek inkább a feljebb linkelt tepsis bundáskenyér fogyasztása a célszerűbb, hogy a szénhidrátkeret meglegyen.

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

(Az alaprecept az egyik életmódváltó Facebook csoportból származik.)

Diétás bundáskenyér
Sonkával, sajttal töltött diétás bundáskenyér

Diétás bundáskenyér recept

Hozzávalók (2 db-hoz):

  • 2 db M-es tojás
  • 2 szelet (2 dkg) light trappista sajt
  • 15 gramm (2 csapott evőkanál) útifűmaghéj
  • 2,5 dkg (2 szelet) pulykamell sonka
  • himalája só
  • kókuszolaj a sütéshez
Diétás bundáskenyér
Diétás bundáskenyér hozzávalói

Elkészítése:

A bundáskenyér elkészítését fázisfotókon keresztül, lépésről-lépésre mutatom meg:

Mielőtt bármit bármivel összekevernénk, forrósítsunk fel egy serpenyőben ujjnyi kókuszolajat.

Diétás Bundáskenyér
1. lépés: A tojásokat megsózzuk és villával felverjük.
Diétás bundáskenyér
2. lépés: A felvert tojásban csomómentesen elkeverjük az útifűmaghéjat.
Diétás bundáskenyér
3-4. lépés: Az útifűmaghéjas-tojásos masszát gondolatban 4 részre osztjuk, majd a forró kókuszolajban egy-egy részt (kb. egy-egy evőkanálnyit) kör alakban szétkenünk és rápakoljuk a sonka szeleteket.
Diétás bundáskenyér
5. lépés: Rárakjuk a sajt szeleteket is.
Diétás bundáskenyér
6. lépés: A maradék útifűmaghéjas masszával befedjük a bundáskenyerünk tetejét.
Diétás bundáskenyér
7. lépés: Villa és lapátkanál segítségével átfordítjuk a bundáskenyeret, hogy a másik oldala is meg tudjon sülni.
Elkészült a szinte szénhidrátmentes, rostokban gazdag, laktató bundáskenyér, amihez még kenyeret sem kellett felhasználni. Frissen, sok zöldséggel, fokhagymával a legfinomabb!

Diétás bundáskenyér tápértéke:

100 gramm tartalmaz:

  • 84 kcal-t,
  • 1 g szénhidrátot,
  • 6 g fehérjét,
  • 7 g zsírt*.

1 db tartalmaz:

  • 159 kcal-t,
  • 2 g szénhidrátot,
  • 12 g fehérjét,
  • 13 g zsírt*.

*darabonként 10 gramm felszívódó kókuszolajjal számolva.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya 

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?