Dia Wellness Palacsinta az új CH -10 lisztkeverékből.
Már egy ideje tesztelgetem a Dia Wellness új, dietetikus közreműködésével kifejezetten inzulinrezisztenciásoknak létrehozott lisztkeverékét, a CH-10-et, több kevesebb sikerrel.
Ez a szénhidrátcsökkentett liszt nem tartalmaz fehér lisztet és csak 10 g szénhidrát van 100 g lisztben.
Most szénhidrátcsökkentett palacsintát próbáltam sütni belőle, ami egész jól sikerült, tekintve, hogy ennek a szénhidrátcsökkentett lisztnek nagyon magas a rosttartalma, és ez megnehezíti a vele való sütögetést.
Dia Wellness lisztek használata
Mutatom is, milyen lett: 🙂
Dia Wellness Palacsinta Recept
Hozzávalók (kb. 13 db-hoz)
- 15 dkg Dia Wellness CH -10 szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 3 db tojás
- 7 dl buborékos vagy enyhén buborékos ásványvíz
- késhegynyi Dia Wellness enzim mix (elhagyható)
- egy csipet só
- 1 teáskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 2 dkg kókuszolaj a sütéshez
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Dia Wellness szénhidrátcsökkentett palacsinta elkészítése
- A palacsinta hozzávalóit hagyományos módon összekeverjük.
- A bekevert palacsintatésztát kb. 10 percig állni hagyjuk.
- Ez után kisütjük a palacsintákat úgy, hogy mindegyik előtt vékonyan átkenjük kókuszolajjal a palacsintasütőt.
- Eltérés a hagyományos palacsintához képest:
- Nagyon forró palacsintasütőben süssük!
- Amikor beleöntjük a tésztát a palacsintasütőbe, ne a széléről, hanem inkább a közepéről kezdjük és úgy folyassuk körbe a palacsintasütőn.
- Amikor beleöntjük a palacsintatésztát a palacsintasütőbe, elsőre nem lesz homogén a tészta, kicsit furán fog kinézni („habos”), de amikor megsül, mindez már nem látszik.
- Tovább kell sütni, mint a hagyományos palacsintát és óvatosabban kell megfordítani.
- Picivel szárazabb állaga lesz a kisült palacsintának a hagyományoshoz képest.
Mindezeket az apró kompromisszumokat viszont érdemes megkötni, mert ezekkel együtt is egy élvezhető és valóban alacsony, mindössze 1 g/db szénhidráttartalmú palacsinta sül ki belőle!
(Összehasonlításként a Dia Wellness -50 % lisztből készülő szénhidrátcsökkentett palacsintámból 1 db 5 g szénhidrátot, míg a zabpalacsintából 1 db 10 g szénhidrátot tartalmaz töltelék nélkül!)
Tipp: Ebből a palacsintatésztából készíthetsz sósan palacsintatésztában sült csirkemellet is (csak kevesebb vízzel, sűrűbbre készítsd a palacsintatésztát)!
Mivel töltheted meg ezt a szénhidrátcsökkentett palacsintát?
- cukormentes mogyorókrémmel,
- diétás krémtúróval,
- édesítővel elkevert natúr kakaóporral vagy őrölt fahéjjal,
- cukormentes eperlekvárral, vagy édesítővel készült sárgabarack lekvárral,
- de eheted sósan is, pl. diétás hortobágyi palacsintának elkészítve!
10 dkg szénhidrátcsökkentett palacsinta tápértéke töltelék nélkül:
- 86 kcal,
- 1,6 g szénhidrát,
- 8 fehérje,
- 4,1 g zsír.
1 db szénhidrátcsökkentett palacsinta tápértéke 13 db egyforma palacsinta esetén, töltelék nélkül:
- 68 kcal,
- 1,2 g szénhidrát,
- 6 fehérje,
- 3 g zsír.
Még több diétás palacsinta receptet találsz ITT >>> Diétás Palacsinta Receptek
Zabkorpa palacsinta recept
Banános palacsinta recept
Fitt zabos túrópalacsinta recept
Almás zabpalacsinta recept
Zabpalacsinta recept (natúr, alma nélkül)
Palacsinta liszt nélkül
Diétás túrós palacsinta recept
Diétás Palacsinta Töltelék ötletek >>> Diétás Palacsinta Töltelék
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A bejegyzést az M-Gel Hungary Kft. támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!