Csirkemell sonka házilag, E betű mentesen!

Csirkemell sonka házilag készítve a legfinomabb, mert így biztos lehetsz benne, hogy valóban húsból készül, ízfokozók és tartósítószerek nélkül!

Csirkemell sonka nélkül nincs diétás reggeli vagy egy jóízű diétás szendvics, de sokszor az összetevők elolvasásakor jövünk rá, hogy a boltokban kapható csirkemell sonka nem is olyan egészséges, mint amilyennek látszik, mert tele van mindenféle mesterséges adalékanyaggal, ízfokozóval, tartósítószerrel!

Ezt a problémát oldja meg a csirkemell sonka házilag, amiben semmilyen műanyag sincs, csak hús, sajt és a fűszerek!

Ezt a csirkemell sonkát nemcsak szendvicsekhez eheted, hanem diétás főzelék vagy diétás pizza feltétként is.

Csirkemell sonka házilag, házi csirkemell sonka

Csirkemell sonka házilag recept

Csirkemell sonka házilag hozzávalók: 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg light trappista sajt (füstölttel finomabb, de el is hagyható!
  • 3 gerezd (6 g) fokhagyma
  • 1 teáskanál (8 g) himalája só
  • 1 teáskanál (3 g) őrölt pirospaprika + 1 kávéskanál a kenéshez
  • 2 g őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál (8 g) olvasztott kókuszzsír a kenéshez

Csirkemell sonka elkészítése: 

  1. A csirkemell filé 2/3-át (40 dkg-ot) ledaráljuk vagy aprítógépben krémesre aprítjuk.
  2. A maradék 20 dkg csirkemell filét kicsi, kb. 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A light trappista sajtot szintén kis kockákra vágjuk.
  4. A darált csirkemellhez adjuk a fűszereket: a reszelt fokhagymát, a himalája sót, a paprikát és a fekete borsot, a sajtkockákat és a maradék, kockára vágott csirkemellet és alaposan összekeverjük, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
  5. A nyers csirkemell sonka masszát rúd alakban egy alufóliára halmozzuk és henger alakot formázunk belőle, majd az alufóliába szorosan belecsomagoljuk.
  6. Az alufólia két végét szaloncukorszerűen megcsavarjuk (így zárjuk le), majd egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük és 2 dl vizet öntünk alá.
  7. 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül gőzöljük.
  8. Amikor letelt az egy óra, vegyük ki a sütőből a az elkészült csirkemell sonkát és óvatosan emeljük ki a párolóvízből, csomagoljuk ki és tegyük egy vágódeszkára.
  9. Az olvasztott kókuszzsírban elkeverünk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát és ezzel kívülről lekenjük a csirkemell sonkát.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt beraknánk a hűtőbe.
  11. Hideg helyen 3-4 napig eláll.

Csirkemell sonka házilag kalória és szénhidráttartalma:

100 gramm tartalmaz:

  • 123,4 kalóriát (sajt nélkül 93 kcal)
  • 1,1 gramm szénhidrátot (sajt nélkül 0,82 g)
  • 25 g fehérjét (sajt nélkül 20,6 g),
  • 3,3 g zsírt (sajt nélkül 1,9 g).

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Csirkemell sonka házilag

“Elkészítettem a csirkemellsonkát, minden pontosan a recept alapján történt, és nagyon finom lett, nagy sikere volt!! Egyszerű, hamar kész. Én szarvasi füstölt mozzarellát használtam hozzá.” – Tóth Györgyné Erzsi fotója és véleménye

Csirkemell sonka házilag
Csirkemell sonka házilag – Hegedűs Csilla fotója
Csirkemell sonka házilag
Finta Enikő fotója

Diétás Kenyér, Zsemle ötletek a csirkemell sonkához:

(A recept leírásáért kattints a címére!)

Lenmagos kenyér

Teljes kiőrlésű, diétás lenmagos kenyér recept

Korpás kenyér

Korpás kenyér felszeletelve

Felhőkenyér recept (lisztmentes)

Felhőkenyér recept, felhőlángos, felhő palacsinta készítése

Magvas zsemle, kifli teljes kiőrlésű lisztből

Magvas zsemle, magvas kifli teljes kiőrlésű lisztből

Print Friendly
 

Vélemény, hozzászólás?